PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 6 maçtır yenilmeyen Sivasspor, Trabzon hedef


Melancholy
01-22-2010, 16:49
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/960820100117053435984.jpg (http://www.haber7.com/)

Sivasspor, son 6 resmi maçındaki yenilmezliğini Trabzonspor karşısında da sürdürerek, ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmak istiyor.




En son ligin 14. haftasında 29 Kasım 2009'da sahasında Beşiktaş'a 1-0 yenilen ve bu mağlubiyetin ardından bugüne dek geçen 54 günde yaptığı 6 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, ligin ikinci yarısındaki ilk maçında pazar günü Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Beşiktaş yenilgisinin ardından ligde Kasımpaşa ile berabere kalıp, Eskişehirspor ve Ankaragücü'nü mağlup eden, Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu'nda da Tarsus İdmanyurdu ve Giresunspor'u yenip, Denizlispor ile berabere kalan Sivasspor, son maçlarda yakaladığı çıkışı Trabzonspor karşısında da sürdürmek istiyor.

Ligin ilk yarısının özellikle ilk 8 maçlık periyodunda bir türlü istediği sonuçları alamayan, daha sonra çıkışa geçen kırmızı-beyazlı ekip, ligin ikinci yarısına başarılı bir performans sergileyerek düşme potasından uzaklaşmayı hedefliyor.

Ara transfer döneminde kadrosuna kattığı yabancı oyuncularla güçlenen Sivasspor, Trabzon deplasmanından iyi bir skorla ayrılmayı planlıyor. Ligin ilk yarısında deplasmanda pek başarılı bir grafik çizemeyen kırmızı beyazlı ekip, dış sahadaki ilk ve tek galibiyetini 17. haftada Ankaragücü'ne karşı 3-2'lik skorla aldı.

-SEDAT VE İBRAHİM ŞAHİN SAKAT-

Trabzonspor maçı hazırlıklarını bugün kulüp tesislerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek olan kırmızı-beyazlı ekip, maç için yarın karayoluyla Trabzon'a gidecek. Sivasspor'da, sakatlıkları bulunan Sedat Bayrak ve İbrahim Şahin ile Gabon Milli Takımında bulunan Brono Zita ve kart cezalısı Yasin Çakmak bu maçta forma giyemeyecek.
Takımla çalışmalara başlayan Mehmet Yıldız'ın da tam hazır olmadığı için bu zorlu maçta riske edilmeyeceği öğrenildi. Süresiz kadro dışı bırakılan Hayrettin Yerlikaya'nın yokluğunda ise sol bekte genç oyuncu Ferhat Bıkmaz'ın forma giymesi bekleniyor.
Yeni transferlerden Elrio Van Heerden ve Nabil Taider'in Trabzonspor karşısında ilk onbirde sahaya çıkması beklenirken, Lucien Aubey'in ise lisansının yetişmesi halinde zorlu maçta savunmadaki yerini alacağı belirtildi. Yeni transferlerden Malili orta saha oyuncusu Souleymane Keita'nın lisansının ise Trabzonspor maçına yetişmeyeceği, bu nedenle Keita'nın bu karşılaşmanın kadrosunda yer alamayacağı ifade edildi.
Sivasspor'un Trabzonspor karşısına, Akın (Petkoviç), Abdurrahman, Murat Sözgelmez, Lucien Aubey, Ferhat Bıkmaz, İbrahim Dağaşan, Nabil Taider, Musa, Erman, Elrio, Kamanan onbiri ile çıkması bekleniyor.

-TRABZONSPOR'A KARŞI DEPLASMANDA BAŞARILI-

Trabzonspor ile ligdeki 10. randevusuna çıkacak olan Sivasspor, geride kalan maçlarda bordo-mavili ekibe karşı dış sahada başarılı bir grafik çizdi.
Trabzonspor ile dış sahada yaptığı 4 maçın 1'inden galibiyetle (çıkan olaylar nedeniyle hükmen 3-0), 2'sinden beraberlikle, 1'inden ise mağlubiyetle ayrılan Sivasspor, bordo-mavili ekiple iç sahada yaptığı 5 maçın 4'ünden (1'i İstanbul'da, 3'ü Sivas'ta) galip ayrılmayı başarırken, bu sezonun ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçta rakibine 2-1 mağlup oldu.
İki ekip arasında geride kalan 9 maçta galibiyetlerde Sivasspor'un 5-2 üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasındaki 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

AA