PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açıköğretim Fakültesi e-Öğrenme Portalı | Ders Anlatımları, Ders Notları


NOYAN
01-19-2010, 19:32
AÖF E-ÖĞRENME PORTALI
e-Kitap
e-Televizyon
e-Alıştırma
e-Sınav
e-Danışmanlık
e-Sesli Kitap
e-Destek Hizmeti
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencilerinin İnternet üzerinde istedikleri zamanda ve istedikleri yerde ders çalışmalarını sağlayan bir dizi elektronik öğrenme hizmeti “Açıköğretim e-Öğrenme Portalı” adı altında sunulmaktadır. Yıl boyunca 7 gün 24 saat İnternet üzerinden ücretsiz olarak sunulan Açıköğretim e-Öğrenme Portalında bulunan hizmetler şunlardır:
• e-Kitap (Elektronik Ders Kitapları)
• e-Televizyon (TV Eğitim Programları)
• e-Alıştırma (Alıştırma Yazılımları)
• e-Sınav (Deneme Sınavları)
• e-Danışmanlık (Akademik Danışmanlık Hizmetleri)
• e-Sesli Kitap (Sesli Kitaplar)
• e-Destek Hizmeti
Açıköğretim e-Öğrenme Portalına, Anadolu Üniversitesi http://www.anadolu.edu.tr (http://www.anadolu.edu.tr/) adresinden “Açıköğretim” linkinde bulunan “e-Öğrenme Portalı” bağlantısına tıklanarak erişilmektedir. Ayrıca, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://eogrenme.anadolu.edu.tr (http://eogrenme.anadolu.edu.tr/) adresi kullanılarak da doğrudan erişilebilir. Öğrencilerimizin Açıköğretim e-Öğrenme Portalında oturum açabilmeleri için, T.C. Kimlik Numaralarını kullanmaları gerekmektedir. Açıköğretim e-Öğrenme Portalında, fakülte ve bölüm seçiminden sonra tüm sınıflarda okutulan derslerin listesiyle karşılaşılmaktadır. Bulunulan sınıfa göre ders seçimi yapıldığında derse ait aşağıdaki başlıklarda açıklanan hizmetler kullanılabilmektedir (Bazı dersler için bazı hizmetler bulunmamaktadır.)
e-Kitap
Ders kitapları üniteler halinde İnternette yayımlanmaktadır. Öğrenciler böylelikle, ders kitaplarını taşımaktan kurtulmakta, çalışırken daha kolay not çıkarabilmektedir.
e-Televizyon
Öğrenciler, TRT4'te belirli tarih ve saatlerde yayımlanan ders programlarına, İnternet aracılığıyla istedikleri yerden ve istedikleri anda erişebilmekte bilgisayarlarına kaydettikleri TV eğitim programlarını izleyebilmektedir.
e-Alıştırma
Temel dersler öğrencilerin başarılarını artırmak amacıyla, bilgisayar destekli alıştırma yazılımları biçiminde İnternet üzerinde yayımlanmaktadır. Bu yazılımlar yardımıyla öğrenciler bilgisayarla etkileşimli olarak kendi kendilerine ders çalışabilir, kitap ve televizyon programlarından edindikleri bilgileri pekiştirebilir.
Alıştırma yazılımları; konu anlatımı, çözümlü sorular, örnek olaylar ve test bölümlerini barındırmaktadır.
Alıştırma yazılımları sözlük, hesap makinesi, tablolar gibi yardımcı araçlarla desteklenmektedir. Daha etkili öğrenmeye olanak tanımak amacıyla sesli ve sessiz olmak üzere iki farklı biçimde öğrenciye sunulmaktadır.
e-Sınav
Öğrencilerin sınavlara daha etkin hazırlanabilmeleri amacıyla, İnternet üzerinden deneme sınavları uygulanmaktadır. Deneme sınavlarında öğrenciler; fakülte, bölüm ve sınıflarına göre ders seçimi yapmakta, istedikleri sınav türünde, istedikleri kadar sınav oluşturabilmektedir. Her defasında soruların rastlantısal olarak belirlendiği bu testlerde öğrenciler, defalarca deneme sınavı yapabilir ve başarı düzeyini gerçeğe yakın şekilde öğrenebilirler.
e-Danışmanlık
Derslerinize çalışırken dersin akademik danışmanlarına İnternet ortamında sorular sorabilirsiniz. Derse yönelik sorularınız en kısa sürede yanıtlanacaktır. Diğer öğrenciler tarafından sorulmuş soruları ve verilen yanıtları da inceleyebilirsiniz. Bu hizmet sadece e-Alıştırma hizmeti bulunan derslerde verilmektedir.
e-Sesli Kitap
Birinci sınıfta bulunan derslere ait ses dosyalarını İnternetten indirerek bilgisayarınızda ya da MP3 çalarınızda dinleyebilirsiniz. Öğrencilerimiz bu hizmetten, başka bir iş yaparken de yararlanabilirler.
e-Destek Hizmeti
e-Destek Hizmeti Açıköğretim e-Öğrenme Portalında, oturum açma ve şifre problemleri, içerik ve yazım hataları, açılmayan bağlantılar gibi öğrencilerin karşılaştıkları teknik sorunları yetkililere daha rahat ve hızlı biçimde iletebilmelerine olanak sağlayan bir ortamdır. Açıköğretim e-Öğrenme Portalında sunulan her hizmetin (e- Kitap, e-Televizyon, e-Sınav, e-Danışmanlık, e- Sesli Kitap) ayrı ayrı e-Destek hizmeti bulunmaktadır. e-Destek hizmetiyle günün herhangi bir saatinde program ile ilgili soru veya sorunlarınızı sisteme ekleyerek program sorumlularına iletebilirsiniz. Ayrıca, sistemde yer alan diğer soruları inceleyerek karşılaştığınız veya karşılaşabileceğiniz sorunlar hakkında da bilgi alabilirsiniz.


http://eogrenme.anadolu.edu.tr/