PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fatsa Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi


denizci
01-19-2010, 10:35
Okulumuz, 1957-1958 Öğretim yılında Akşam Kız Sanat Okulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. 1966 yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak isim değiştirmiştir. 1976-1977 Öğretim yılında geçici olarak Dumlupınar İlköğretim Okulu ek binasında üç yıl Kız Sanat Okulu olarak eğitim ve öğretime başlamış, daha sonra da Kız Meslek Lisesi olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür.1979-1980 öğretim yılında Fatsa Devlet Hastanesi eski binasına taşınmıştır.

1997-1998 öğretim yılında Anadolu Kız Meslek Lisesi alanında da hizmete başlamıştır. 2006-2007 öğretim yılında, okul binasının yıkılarak yeni bina yapılması nedeni ile Fatsa Lisesi eski binasına geçiş yapılmıştır. Okulumuz halen Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi olarak hizmet vermektedir. Okulumuz personeli; bir müdür, bir müdür baş yardımcısı, beş müdür yardımcısı, otuz sekiz öğretmen, bir memur ve iki hizmetliden oluşmaktadır.
Anadolu Kız Meslek bünyesinde; Bilişim Teknolojileri, Giyim ve Üretim Teknolojileri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı bulunmaktadır.
Kız Meslek Lisesi bünyesinde ise Giyim ve Üretim Teknolojileri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Alanı, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı, El Sanatları ve Teknolojisi alanı olmak üzere beş alandan oluşmaktadır. Okul, aynı zamanda Eğitim Uygulama Anaokulu, Pratik Kız Sanat Okulu, Açık Lise Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında işlevini yürütmektedir.
Okulumuz mesleki anlamda iyi kalitede eğitim vermektedir. Mesleki anlamda yapılan yarışmalarda il ve bölgede derecelere girmiştir. Üniversiteye giden öğrencilerimiz mesleki alt yapılarının çok iyi olduğunu ve bu nedenle üniversitede zorlanmadıklarını dile getirmektedirler.
Okulumuzda sosyal faaliyetlere önem verilmektedir. Voleybol, basketbol, futbol, okçuluk gibi alanlarda başarılara imza atmıştır. Okul içinde seminer, münazara, sınıflar arası bilgi yarışmaları düzenlenmektedir.

Fatsa Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi

Telefon: (452) 4231018 Faks: (0452) 4232545


E-mail: fatsakizmesleklisesi@hotmail.com

Web: www.fatsakml.k12.tr (http://www.fatsakml.k12.tr/)


Adres: MKP. Mah. sahil cad. Hükümet konağı karşısı
52400 - FATSA / ORDU