PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En İlginç Meyveler


kont
01-16-2010, 20:06
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2486/5.jpg
Monstera Deliciosa: Adı "lezzetli canavar" anlamına geliyor. Sıradışı lezzetiyle belki de evinizde yetiştirdiğiniz en mükemmel yiyecek. Ananasa benzeyen kokusu ve tadı bu meyveye bağlanmanıza neden

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2486/6.jpg


Paw paw: Bugüne kadar hiç Kuzey Amerika muzu diye birşey duymuş muydunuz? Duymadıysanız eğer paw paw bu meyvenin ta kendisi. Fakir adam muzu olarak da bilinen bu meyve ABD'nin kuzeyinde yetişiyor. Normal muzdan daha kısa boylu ve kalın olan bu yeşil muzun ticari olarak alışverişi yapılmıyor. Sadece yerli halkın tükettiği bir meyve türü.
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2486/7.jpg

Ejderha meyvesi: 'Pitaya' olarak da bilinen bu meyve, kabuğundaki sert tırnaklarıyla nam salmış. Pembe renkli bu ejderhaların içi etli ve beyaz. Kivi çekirdeğine benzeyen çok küçük siyah çekirdekleri var.Tadı da kiviye benziyor. Şekerli fakat ekşimsi.

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2486/9.jpg
Yıldız meyvesi: Geometrik bir simetriye sahip bu meyveyi dilimleyerek kestiğinizde birçok yıldız elde edebiliyorsunuz. Esansı ve tadıyla içinizi bayabilir. Bİraz üzüm, biraz mango ve biraz da limon karışımında bir tadı var. 'Carambola' olarak da biliniyor. Sri Lanka'da yetişen bu tropikal meyve türü aşırı oksalik asidinden dolayı böbreklere zarar verebiliyor. Bu nedenle böbrek rahatsızlığı yaşayanlar için pek yararlı değil.

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2486/10.jpg
Teke sakalı: Teke sakalı Avrupa'da ve Güney Amerika'da bilinen bir yiyecek. Sapı ve çiçekleri yenmiyor. İstiridye tadını andıran bu sebzenin sadece kökleri tüketiliyor. Balıksı tadıyla bilinen teke sakalı çorba ve yemekler içinde tüketiliyor.

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2486/8.jpg


Jabotacaba: Ağacı çok uzun ömürlü olan bu meyveler kirazı andırıyor. Koyu kırmızı rekli jabotacabalar şekerli eriğe benziyor.

İnternetHaber