PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bingöl Genç Lisesi


denizci
01-11-2010, 11:38
Eğitim Öğretim Vizyon ve Misyonumuz

Sevgili öğrencilerimiz, daha güçlü bir Türkiye'nin mihenk taşları sizlersiniz. Türkiye'nin çalışkan , dürüst ve yardım sever insanlara ihtiyacı var. Meziyetli insanlar yetiştirmenin tek yolu eğitimdir.

Eğitim felsefemiz , Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı ; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani , manevi ve kültürel değerlerini benimseyen , vatanını , milletini seven ve yüceltmeye çalışan, demokratik , laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ‘ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen , geçmişini tanıyan geleceğe yön verebilen ,kendine güvenen yurttaşlar yetiştirmektir.

Öğrencilerimizi psikolojik ve fizyolojik yönden dengeli bir kişiliğe ve karaktere , geniş bir dünya görüşüne sahip, problem üreten değil problem çözen , Milletine karşı sorumluluk , toplumuna karşı sevgi ve saygı duyan örnek insanlar haline getirmek amacımızdır.



TARİHÇE

Okulumuz 1980 yılında yapılmış olup aynı yıl lise ve orta kısım olmak üzere Genç Lisesi olarak hizmete girmiştir. Okulumuzda on dört derslik, iki laboratuar ve bir kütüphane mevcuttur. Okulumuzun 7000m2 alana sahip bir bahçesi vardır.
Genç Lisesinde sırasıyla Mücahit DENER, Aydın HOCAOĞLU ve Selahattin AKGÜL okul müdürü olarak görev almıştır. Halen okul müdürü olarak Yaşar SEVEN göreve devam etmektedir.

İLETİŞİM
Adres: Kültür Mahallesi Diyarbakır Yolu Genç/ BİNGÖL
Tel: 0(426)4113524- 4113013


http://genclisesi.meb.k12.tr/