PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Kadının Yüzde 70'i Göbekli!


morciii
01-14-2008, 03:02
Türk Kadının Yüzde 70'i Göbekli!
http://www.ailem.com/images/news/mansetresimleri/dietb.jpg Avrupa'da bel çevresine göre göbekli kadınları belirleme ölçüsü 88 santimetreden 80 santimetreye düşürüldü. Eski ölçülere göre Türk kadınlarının yüzde 54'ü göbekli kabul edilirken, yeni kabul edilen ölçülerlere bu oran yüzde 70'e yükseldi.
Kadınların göbek çevresi için sınır değeri kabul edilen 88 santimetre, Avrupa'yla birlikte 80 santimetreye düşürüldü. Göbeklilik (abdominal obezite) için yeni belirlenen ölçülere göre Türk kadınının yüzde 70'nin göbekli olduğu anlaşıldı.

Yaş İlerledikçe Tehlike Büyüyor

İleri yaşlarda ise ülkemizde göbekli kadın oranını daha da artıyor. 60 yaşın üzerindeki Türk kadınlarının yüzde 80’inin abdominal obez olduğu belirtiliyor. Bu durum da sağlık açısından pek çok tehlikeyi beraberinde getiriyor. Çünkü, göbek bölgesinde biriken yağ dokusu vücutta sevilmeyen birçok hormon salgılıyor. Bu kişilerde koroner kalp hastalığı riski 2, diyabet riski ise 5-6 kat artıyor.
Ülkemizde özellikle 30 yaşın üzerindeki kadınlar giderek şişmanlıyor. Bu nedenle mutlaka şişmanlamaya elverişli kişilerin yaşam tarzlarını ve beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri gerekiyor.