PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Modern Yaşam Uykusuz Bırakıyor


morciii
01-14-2008, 03:00
Modern Yaşam Uykusuz Bırakıyor
http://www.ailem.com/images/news/mansetresimleri/uyku1.jpg İngiltere'de yapılan araştırmalar modern yaşamın ruh ve beden sağlığına olumsuz etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Araştırmalarda, büyüt kentlerde yaşayanların özellikle uykusuzluk ve stresle savaş halinde olduğunu ortaya koydu.
İngiltere'de bir sigorta şirketi tarafından yapılan ve 1001 kişinin katıldığı araştırma ile büyük kentlerde yaşayanların hırsızlık, terör ve sağlık problemleriyle karşı karşıya kalmalarından dolayı uykusuz geceler geçirdikleri belirlendi. Büyük kentlerde modern yaşam sürdüren kişilerin iklim değişikliği ve giderek artan ev fiyatları gibi nedenlerle de strese girdiklerinin belirlendiği araştırmada, araştırmaya katılanların 5 yıl öncesine göre çok daha stresli oldukları ortaya çıktı.
Yüz Kişiden Sadece 3'ü Gerektiği Kadar Uyuyor
Yine İngiltere'de bir seyahat firmasının 1700 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, yetişkinlerin sadece yüzde 3'ü, gerektiği kadar uyuyabiliyor. Uykusuzluğun kaynağını ise stres oluşturuyor. Ankete katılanların yarısından fazlası, stres ve uykusuzluk yüzünden kendilerini çok yorgun hissettikmekten ve konsantrasyon bozukluğu yaşamaktan şikayet ediyor.
Uzmanlar, insanların özellikle kontrolleri dışında gelişebilecek olaylar yüzünden büyük stres yaşadıklarını belirtiyor. Modern toplumlarda bireylerin pek çok durumda kendilerini "çaresiz" hissettiklerini vurgulayan uzmanlar, son 5 yılda stresin arttığını ve bu artışın önümüzdei yıllarda da devam etmesini beklediklerini kaydediyorlar.