PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlilikte Sıkıntıları Aşma Yolları


morciii
01-14-2008, 02:50
Masraflı ve sıkıntılı bir evlilik geçirmemek için ortak hareket edin. Evlilik prosedürlerini gerçekleştirmek için uzun hesap listeleri çıkartabilirsiniz. İlerde çocuklarınızın ve yuvanızın mutluluğu için atacağınız tüm adımlarda birbirinize açık olmanızın faydalarını göreceksiniz. Ayrıca eğer aranızdan birinin borçları var ise, 'senin borcun beni ilgilendirmez' gibi tutumlardan uzak durun. Bu evliliği iki şirketin birleşmesi gibi görün ve zararı da ortak paylaşın ki, karınız da büyük olsun.
Ekstra masraflar bitince liste hazırlayın
Evliliğin ilk aylarında beyaz eşya, balayı masrafları vs. derken aylık masrafınız normal zamandan biraz daha fazlaya çıkabilir. Evliliğinizden 1 - 2 ay sonra ekstra masraflar kesilince, eşinizle beraber ev içi ve dışı olmak üzere 2 liste hazırlayıp, nereye ne kadar para harcıyorsunuz gibi bir hesap tablosu çıkarabilirsiniz.Yemek, alışveriş vs gibi şeylerden kısmadan önce paranızın nereye gittiğini görmeniz açısından bu listeler size çok faydalı olacaktır.
Plan yapın
En önemlisi de evlilik ticaret gibidir; hedeflerinizi uzun vaadeli ve kısa vadeli olmak üzere ikiye ayırabilirsiniz. Eşinizle beraber, sizin için mali açıdan önem taşıyan en az üç idealinizi yazın. Bunlardan bazıları 5 yıl içerisinde, bazıları da 15 - 20 içerisinde gerçekleştirmek istediğiniz hedefler olabilir. Uzun vaadeli hedeflerinizden biri çocuğunuzun eğitimi, kısa vaadeliden biri ise bu sene içinde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz seyahat programı olabilir. Birbirinize emeklilik hayallerinizden de bahsedebilir ve bu hedeflerinizi nasıl başarabileceğinizi planlamaya başlayabilirsiniz. Evlilik kimilerine zor ve masraflı gözükse de iki tarafta çalışıyorsa, kazandıklarınız açısından size avantajlı bile gelebilir. Masraflarınız ve yatırımlarınız, evlilikle beraber ikiye katlandığı için, eşinizle beraber karşılıklı oturup, bütçe gelir, gider tablolarını hazırlarsanız, ileride çıkabilecek tatsızlıkları da şimdiden önlemiş olursunuz.