PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi


denizci
01-07-2010, 11:03
Okulumuzun Tarihçesi
Okulumuz Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nde 2000-2001 yilinda Resim-Müzik alaninda egitim –ögretime baslanmistir.2002-2003 ögretim yilinda Tiyatro bölümü, 2004-2005 yilinda ise Sinema-TV bölümü açilarak dört bölümle egitim-ögretime devam etmektedir.Milli Egitim Bakanligi’nin ön kayit ve kesin kayit takvimine göre ilkögretim okulu 8. sinif mezunlarindan her yil Sinema-TV, Tiyatro,Müzik ve Resim bölümlerine kayit kabul kosullarina uygun ve yetenek sinavlari ve sonucuna göre ögrenci alimi yapilmaktadir.
Resim Bölümüyle ilgili ; “ Desen, Resim ,Heykel ve Grafik ’’ alan dersleri kendine özgün araç gereçleriyle resim atölyelerinde yapilmaktadir.
Müzik Bölümüyle ilgili ; “Piyano ” ve çalgi dersleri (Keman, Gitar,Viyolonsel,Flüt, Klarnet) birebir olarak bireysel çalgi odalarinda ,toplu dersler olan ; Koro, Orkestra, Müziksel Isitme dersleri ise müzik bölümüne ait özel dersliklerde yapilmaktadir.
Sinema-TV alaniyla ilgili ; Sinema teknigine giris “ Yapimcilik ve Yönetmenlik” “Fotograf uygulamasi” alan dersleri ise Sinema-TV atölyelerinde ve laboratuarlarinda yapilmaktadir.
Tiyatro Bölümüyle ilgili ; “Oyunculuk ve Toplu Oyunculuk ” “ Ses ve Konusma Egitimi ” “ Hareket ve Dogaçlama ” alan dersleri tiyatro uygulama sahnesinde yapilmaktadir.Özel Kadiköy Güzel Sanatlar Lisesi M.E.B uygun olarak 4 yil egitim ve ögretim yapan okuldur.Lise birinci sinifta her bölümün alan dersleri yaninda Tarih, Cografya , Edebiyat, Matematik , Fizik, Kimya , Biyoloji,Ingilizce,Fransizca gibi ortak kültür dersleri okutulmaktadir.Okulumuz Milli Egitim Bakanligina bagli özel ögretim kutumu olup ögrencileri alaninda ilgi , istek ve yetenekeleri dogrultusunda Üniversiteye ve sanata hazirlamak amaciyla kurulmustur.2007-2008 ögretim yilinda ÖSS basarisi % 100 oranla Güzel Sanatlar Lisesi arasinda birinci olmustur.




Kurulus Amacimiz
Okulumuz Milli Egitim Bakanligi'na bagli özel ögretim kurumu olup, ögrencileri alanlarinda ilgi, istek ve yetenekleri dogrultusunda güzel sanatlar fakültelerine ve sanata hazirlamak amaci ile kurulmustur.

İletişim
Dr. Esat Isik Caddesi - Sifa Sokak No: 28
Moda / Kadiköy - Istanbul
Tel:(0216) 345 90 00 (Pbx)
Faks:(0216) 347 03 63
www.msgsl.com (http://www.msgsl.com/)
iletisim@msgsl.com