PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tunceli Hozat Zübeyde Hanım Lisesi


denizci
01-07-2010, 11:01
Okulumuz 1965-1966 öğretim yılında Akşam Kız Sanat Okulu olarak mülkiyeti Mehmet DOĞAN’A ait olan ahşap binada öğretime başlamış olup bu bina bir yıl kullanılmıştır. Hazineye ait arazi üzerinde 1969 yılında yapılan yeni binada üç yıl eğitim-öğretim Kız Sanat Okulu olarak devam etmiştir.1972-1973 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Kız Enstitüsü olarak faaliyet göstermiş ve bu yıldan itibaren bünyesinde Uygulamalı Anaokulu da açılmıştır. 1975 yılında adı değiştirilerek Hozat Kız Meslek Lisesi adını almıştır. Daha sonra dönemin ilimiz valisi Kenan GÖNEN tarafından 1986 yılından itibaren Ulu Önder Atatürk’ün annesinin adı verilerek Hozat Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. 1992 yılında ise yörenin sosyal-ekonomik durumu göz önünde bulundurularak çok amaçlı lise uygulamasını sağlamak amacıyla adı Hozat Zübeyde Hanım Çok Programlı Lisesi olmuştur. Bu tarihten itibaren Kız Meslek Lisesi programları (Giyim, Çocuk Gelişimi) yanında Ticaret Meslek Lisesi (Muhasebe) programı da öğrenci almaya başlamıştır.
Şu an kullanılan binada Kazım Karabekir Lisesi eğitim-öğretim yapmakta idi. Okulumuzun eğitim-öğretime başka bir binada (şu an öğretmenevi olarak kullanılmaktadır) eğitim-öğretime devam ederken; yapılan inceleme sonucunda düzenlenen bir rapora bağlı olarak, Tunceli Valiliği’nin 22.02.2001 tarih ve 2645 sayılı yazısı ile Hozat Kazım Karabekir Lisesinin Çok Programlı Liseye dönüştürülmesi ve Zübeyde Hanım Çok Programlı Lisesinin de buraya taşınarak birleştirilmesi teklif edilmiştir. Ortaöğretim Genel Müdürlüğünüm 29.05.2001 tarih ve 05443 sayılı onayı ile Kazım Karabekir Lisesinin Çok Programlı Liseye dönüştürüldüğü, okulun isminin de Zübeyde Hanım Çok Programlı Lisesi olduğu ve bünyesinde genel lise, muhasebe, giyim, çocuk gelişimi ve elektrik bölümlerinin açıldığı bildirildi.Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 25.10.2002 gün ve 3061 sayılı emri ile okulumuz Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır.
2001-2002 öğretim yılı başında okulumuz Kazım Karabekir lisesi binasına taşınarak Zübeyde hanım Çok Programlı Lisesi adıyla eğitim-öğretimini sürdürmekte iken; bakanlık makamının 29.05.2006 tarih ve 1410 onayı ile 2006-2007 öğretim yılından itibaren kademeli olarak genel liseye dönüştürülmüştür.
Okulumuz Çok Programlı Lise olarak ilk defa 14-15/05/2002 tarihinde Bakanlığımız müfettişlerince denetlenmiştir.
http://okulweb.meb.gov.tr/62/03/965964/images/okulumuz1.jpg


MİSYONUMUZ

Çağımızda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin nasıl olması gerektiği hususunda Türk Eğitim sistemine bir örnek oluşturup mesaj vermek ve bunu tüm topluma duyurmaktır.

Bunun için;

Kalıplaşmış eğitim sisteminin dışına çıkarak, mükemmellik anlayışı içinde eğitim sistemindeki tüm yenilikleri öğrencilere aktarmak,

Yaptığı her iş ve sunduğu her hizmette daima ‘kalite’ ve ’mükemmelliği’ esas almak,

Araştıran, sorgulayan, sorun çözücü yetkin insan yetiştirmek,

En seçkin eğitim,öğretim ve idareci kadrosunu birleştirerek, yüksek motivasyon içersinde ‘kaliteli’ ve’ olması gereken’ eğitim ve öğretimi gerçekleştirmek

En iyi kalitede eğitim ve öğretim veren kuruluş olarak Türk Eğitim Sistemi'ndeki problemlere dikkat çekmek ve bunları kamuoyuna duyurmak,
Öğrencilere, eğitim ve öğretim kadrosu ve idari kadroya, ilişki içinde bulunulan kişi ve kuruluşlara sevgi ve saygı duyarak tüm çalışma düzen ve programlarını buna göre düzenlemek, misyonumuza ulaşmada temel hedeflerimizdir.


VİZYONOMUZ

Vizyon; ne olmak istediğimizdir.
Vizyon; ideallerimiz, hatta ulaşacağımızı asla düşünmediğimiz hayallerimizdir.

Vizyon; yönümüzü belirler, hedeflerimizden saptığımızda bize yol gösterir

İstiyoruz ki...
Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin.

İstiyoruz ki...
Okulumuzda her veli, öğrencisine, öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin.

İstiyoruz ki...
Okulumuzda, hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın.

İstiyoruz ki...
Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.

İnanıyoruz ki...
Biz, sürekli olarak yeni öğrenme biçimlerine kendimizi adapte edecek beceriler geliştiririz. Aynı zamanda değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruruz. Değişim, mükemmeliyete ulaşmada bize cesaret kazandırır, deneyimlerimiz ise değişimi göze almamıza yardım eder.

Tel: 0 (428 561 20 12 Faks: 0 (428) 561 20 11 E-Posta: 965964@meb.k12.tr