PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi


denizci
01-07-2010, 10:39
AMACIMIZ;
Ders başarılarının yanında; öz disiplini gelişmiş, üst düzeyde düşünme becerisi edinmiş, sürekli öğrenmeyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan, kültürünü tanıyan ve anlayan, ülkesini seven, geleceğini planlayabilen, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Cumhuriyeti'ne sahip çıkan bireyler yetiştirmektir.

SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ;
İlk kez 2003 yılında İstanbul'da açılmıştır. Sosyal Bilimler Liseleri'nin öğrenim süresi 1 yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıldır. Okulu kazanan öğrenciler gündüzlü veya parasız- paralı yatılı olarak okul pansiyonunda kalabilirler.
Sosyal Bilimler Liseleri;
Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.
Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar.
Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyebilecekleri düzeyde Türkçe ve Yabancı Dil öğrenmelerini sağlar.
Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlar.
Türk sanat ve kültür birikimin anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirir.
Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunur.
Öğrencileri Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartlar hazırlar.

ANTALYA ERÜNAL SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
Bugün Türkiye genelinde 13 tane Sosyal Bilimler Lisesi bulunmaktadır. Bunlardan 13.'sü hayırsever işadamı Ergün Erünal tarafından yaptırılıp Türk Milli Eğitimi'ne bağışlanan Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'dir. Erünal Sosyal Bilimler Lisesi 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında 3 sınıfta toplam 62 öğrenci ile eğitime başlamış olup 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Merkez- Yeşilbayır Beldesi'ndeki kendi binasında eğitim-öğretime devam edecektir.

ÖĞRENCİ ALIMI
Okulumuz, OKS-SBS'de TM puanıyla üst dilimden öğrenci almaktadır. Sosyal Bilimler Liseleri'ne; İlköğretim Okullarının 8'inci sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilerden 6'ncı,7'nci sınıflarda Türkçe, Matematik ve Sosyal Bilgiler derslerinin her birinin yıl sonu notu en az 3 ve bu derslerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4 olanlar başvurabilirler.

http://www.antalyasbl.k12.tr (http://www.antalyasbl.k12.tr/)

2008 Taban Puanı: 413.814
Kazanan Son Adayın Genel Başarı Sıralaması: 65981