PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nazilli Atatürk Lisesi


denizci
01-07-2010, 10:34
http://okulweb.meb.gov.tr/09/11/221911/ata%20lise%201.JPG
http://okulweb.meb.gov.tr/09/11/221911/CIMG0007.JPG


kulumuz, 1925 yılında Özel İdare tarafından İlkokul olarak yaptırılan binada eğitim – öğretime başlamıştır.

10 Aralık 1932 yılında şimdiki Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nun binasında “ Merkez Orta Okulu” olarak eğitim ve öğretime açılmış ve 1979 yılında eski binamızın yeterli olmamasından dolayı şimdiki yeni binamıza taşınılmıştır.

1982 – 1983 Öğretim yılında Ülkemizde Temel Eğitim uygulaması başlatılmasıyla adı

“ Atatürk İlköğretim Okulu “ olarak değişmiştir.

1989 – 1990 Öğretim yılından bu yana da “ NAZİLLİ ATATÜRK LİSESİ “ olarak Türk Milli Eğitimi’ne hizmet vermektedir.

Bugün Nazilli nüfusunun %50’den fazlası bir şekilde okulumuzla ilişkilidir. Bugüne kadar ilçemizin yetiştirdiği her meslek grubundan yüzlerce yönetici, bürokrat, devlet adamı ve başarılı iş adamları orta öğrenimlerini okulumuzda tamamlamıştır.

Türk Milli Eğitiminde onurlu yerini alan okulumuz, kuruluşundan bu yana Türkiye genelinde eğitim meşalesini en önde götüren okullardan biri olmuştur.

Üniversite giriş sınavlarında oldukça başarılıyız. Mezun öğrencilerimizin büyük bölümü alanında bir yüksek öğretim kurumuna yerleşmektedir.

Okulumuz yalnız eğitim, öğretimde değil sosyal etkinliklerde de oldukça iyi bir durumdadır. Spor etkinliklerindeki ödüllerimiz bunun en belirgin kanıtıdır.

Nazilli Atatürk Lisesi, Nazilli’ye hakim, yüksekçe bir tepenin üzerine kurulmuş, dört katlı bir bina’da eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okulumuz; Kalorifer sistemiyle ısınmakta olup, idare odaları, kantin, kooperatif ve spor alanlarıyla, kütüphanesi ve derslikleriyle öğrencilerin bütün ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Halen normal eğitim yapılmakta olup, Eğitim ve öğretim yasa ve yönetmelikler doğrultusunda, birlik ve huzur içinde yürütülmektedir.

Tarihi ve köklü bir geçmişi olan okulumuzun bir üyesi olmanın gururunu taşıyan Öğretmen ve Öğrencileri, Atatürk Türkiye’sini; çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak azim ve gayretiyle bu onurlu yarışta yerini almıştır.


http://nazilliatalise.meb.k12.tr/