PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sivas Fen Lisesi


denizci
01-07-2010, 10:30
http://www.sivasfenlisesi.com/images/resized/images/indexslayt/gt_3d9d_450_338.jpg

1.1. Sivas Fen Lisesi’ nin Tarihçesi

Okulun Adı : Sivas Fen Lisesi
Adresi : Tuzlugöl Mahallesi Plevne Cad. Sivas
Telefon No: : 0 346 2270781/2279797 Faks: 0 346 2280005
Amaçları : Eğitim-Öğretim
Öğretim Şekli : Normal
Okul Müdürü : Ahmet YILMAZ

4 Eylül 1992 tarihinde il merkezinde Turgut Özal Bulvarında bulunan dört işletme başmüdürlüğüne bağlı pratik sanat okulu olarak yapılan binada eğitim öğretime açılmıştır. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 10.09.1997 tarih ve 11214 sayılı yazıları ile Kız Meslek Lisesi amaçlı yapılan bugünkü binaya taşınılmasına karar verilmiş ve Ekim 1997 itibariyle taşınmıştır.



1.2 Okulun Özellikleri
Fen Lisesi Yönetmeliği ve Yönergesi ile Fen Liseleri Müfredat Programı, Bursluluk, Parasız Yatılılık Sosyal ve Yardım Yönetmeliği, Sınıf Geçme Yönetmeliği, uygulanmakta olup, isteğe bağlı karma yatılıdır. Her yıl 24X4=96 öğrenci alınmaktadır. Sınıf mevcutları yönetmelik gereği 24’ü aşmamaktadır. Fen ağırlıklı olup, mezun olan öğrenciler “Fen Bilimleri” diploması alarak mezun olmaktadır. Yüksek öğretim programlarını tercihte tıp ve mühendislik alanlarına yönelmektedirler.
1.3.Fiziki Donanım Durumu:

1.3.a.Okul
Okul, kaloriferli, ısınma şekli kömürlüdür. Elektrikle aydınlatılmaktadır. Bahçesinde ayrıca aydınlatma mevcuttur. Suyu düzenli olarak akmakta, hidrofor sistemi mevcuttur. Kanalizasyon ve drenaj problemi şu an bulunmamaktadır. Elektrik kesintilerine karşı 1999–2000 Eğitim Öğretim Yılında jeneratör alınarak hizmete sunulmuştur.





1.3.a.1. Derslikler:
Okulun projesi, Orta Tip Pratik Kız Sanat Okulu Projesidir. Projesine göre 10 dersliklidir. Kız Sanat Okulu olarak yapıldığı için oluşturulan atölyeler, sınıf ve laboratuar olarak dizayn edilmiştir. Şu an 16 derslik etkin durumdadır.

1.3.a.2. Laboratuarlar:
1.3.A.2.A-Kimya Laboratuarı
2005–2006 eğitim öğretim yılından itibaren 5 bilgisayarı bulunan bilgisayarlı kimya deney seti kurulmuş olup şuanda kullanılmaktadır. Yoğaltım maddeleri mevcuttur. Elektronik terazi, spektrofotometre, su damıtma cihazı, su banyosu santrifüj bulunmaktadır. Laboratuarda kullanılan cam malzemeler mevcuttur. Çeker ocak bulunmaktadır.

1.3.A.2.B-Biyoloji Laboratuarı
2005–2006 eğitim öğretim yılından itibaren 5 bilgisayarı bulunan bilgisayarlı deney seti kurulmuş olup şuanda kullanılmaktadır. Yoğaltım maddeleri mevcuttur. Yoğaltım maddesine ihtiyaç duyulduğunda okul idaresi ile irtibata geçilerek temin edilmektedir. Elektrikli ve çift okülerli mikroskoplar gelmiş öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Mikroskoplar için televizyona aktarma arabirimi alınmıştır.

1.3.A.2.C-Fizik Laboratuarı
2005–2006 eğitim öğretim yılından itibaren 5 bilgisayarı bulunan bilgisayarlı deney seti kurulmuş olup şu anda kullanılmaktadır. Lise–1 ve lise–2 konuları için deney setleri yeterlidir.

Her laboratuar için tepegöz ve projeksiyon makinesi alınmıştır.

1.3.A.2.D-Bilgisayar Laboratuarı
Bilgisayar laboratuarında 24 adet bilgisayar bulunmakta ve tüm bilgisayarlar ağ bağlantısı ile internete bağlıdır. 2000–2001 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Bilgisayar Laboratuarında İnternet iletişimi öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.
Bilgisayar Laboratuarı Öğle 12.30 ile 13.30 arası, akşam 16.05 ile 17.30 arasında öğrenciler, çevre okul öğrencileri ve halk tarafından internet odası olarak kullanılmaktadır.
2001–2002 öğretim yılında ise web sayfamız hizmete girmiş, günün koşullarına göre 15 günde bir güncellenmektedir. Öğrenci velilerimiz karnem.net uygulaması ile öğrencilerinin her türlü not, devamsızlık ve benzeri bilgilerine web sayfamız üzerinden ulaşabilmektedir.
2000-2001 Eğitim Öğretim Yılından 2007-2008 eğitim öğretime kadar 2 adet VCD, 1 Adet DVD, 1 Adet Televizyon, 2 Adet Bilgisayar, 2 Adet Projeksiyon Cihazı, 1 Adet Tepegöz ve Tepegöz Perdesi bulunan 1 TEKNOLOJİ ODASI kurulmuştur.
2008-2009 eğitim öğretim yılında bilgisayar laboratuarı tamamen yenilenmiştir.

1.3.a.3. Çok Amaçlı Salon:
Okulda spor salonu bulunmamaktadır. Yalnız 7m x 15m.=105 m2 Ölçüsünde çok amaçlı salon vardır. Sınıflarda öğrenci sayılarının az olması nedeniyle, tabanı parke kaplı olan salonda kış aylarında beden eğitimi dersleri yapılmaktadır. Çok amaçlı salon olarak ise amacına uygun şekilde kullanılmaktadır. 2002–2003 öğretim yılından bu yana Valilik emirleri doğrultusunda çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuarı, okul bahçesindeki spor alanları çevre sakinlerinin hizmetine açılmıştır. Spor odası ve iki adet tenis masası bulunmaktadır.

1.3.a.4.Kütüphane ve Okuma Salonu:
Okul kitaplığı vardır. Okulun açılışından bu yana kitaplığın gelişmesi için çaba harcanmaktadır. Her türlü sanatsal eserlerin yanı sıra, ansiklopedik yayınlar, test kitapları, bilimsel yayınlar ve dergilerle kitaplığın zenginleştirilmesi çalışmaları sürmektedir. En son sayım itibariyle kütüphanemizde 2188 adet kitap bulunmaktadır.

1.3.a.5. İdari Ofisler ve Diğer Bölümler:
Müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı, rehberlik, büro personeli, teknisyen ve yardımcı hizmetli odaları olmak üzere yedi oda bulunmaktadır. Ayrıca 1. katta gereksinimi karşılayamayacak nitelikte bir öğretmenler odası, 2. katta ise 1 zümre öğretmeler odası, veli görüşme odası, OGYE Öğrenci Kurulu Odası, Öğrenci Danışma Kurulu Odası ve İngilizce Zümre Öğretmenler Kurulu Odası bulunmaktadır.
Depo ve arşiv konusunda ise, okul bölümünde ayrı ayrı bir depo ve arşiv odası bulunmaktadır. Bunun yanı sıra iptal edilen kazan dairesi bölümü ise fazla malzemeler için depo olarak kullanılmaktadır.

1.3.b. Pansiyon:
Okulun ayrı bir pansiyon binası vardır. Üç kat olan pansiyon binasının;
Bodrum katında; personel odası, soğuk hava deposu, depo, kalorifer dairesi, kömürlük, çamaşırhane, çamaşır yıkama bölümü, pansiyon malzemeleri için iki adet depo bulunmaktadır.
Zemin katta mutfak ve yemek salonu bulunmaktadır.
1. 2.ve 3.katlarda 42 adet yatak odası bulunmakta ayrıca her kat girişinde 1 adet WC (8 Kabin) ve 1 adet banyo (8 Kabin) bulunmaktadır.
Her katta orta bölme mevcut olup 1, 2. ve 3.katlarda erkek öğrenciler, 2. ve 3. katta kız öğrenciler barınmaktadır. Kız-erkek girişleri ayrı ayrı olup, kızlar sol girişi, erkekler sağ girişi kullanmaktadır.
Bütün odaların, tül ve güneşlik perde ihtiyaçları giderilmiş, pansiyonun 1.kat merdivenlerinden başlamak üzere tabanın tamamı bukle halıyla döşenmiştir. Her iki girişe de gereksinimi karşılayacak ölçüde ayakkabı dolabı yaptırılmıştır. Her odaya yeteri kadar masa ve sandalye sağlanmış, etüt dışı ders çalışmak isteyen öğrencilere ders çalışmaları için çalışma odaları hazırlanmıştır. Her iki tarafta da ihtiyaca yetecek kadar valiz odası bulunmaktadır.
Bunların dışında normal banyo saatleri dışında kullanılmak üzere her iki bölüme de birer adet şofben kurulmuştur.

1.3.c.Bahçe:
1999 yılı itibariyle arka bahçenin ve okul arka girişinin asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır. Okulun arka bölümü giriş olarak kullanıldığından, beton ve asfalt zemin dışında kalan bölümlerin çimlendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Okul öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği 75.yıl Ağaçlandırma Kampanyası çerçevesinde bahçede ağaçlandırma çalışmaları başlatılmıştır. 1999–2000 Eğitim Öğretim Yılında bahçemiz güzel bir görünüme kavuşmuştur.
2000–2001 Eğitim Öğretim Yılında daha önce dikilip tutmayan ağaçların yerine yenisi dikilmiş olup, bahçe çit bitkilerinin eksikleri giderilmiştir.
2005–2006 eğitim-öğretim yılında Çevre Kulübünün katkıları ile okul bahçe duvarları (iç ve dış) boyanmıştır.
Okul bahçesi ve oyun alanları yeterli değildir. Öğrenci memnuniyet anketinde de bahçe ve oyun alanları iyileştirmeye açık alan olarak ifade edilmiştir.


Taban Puanı : 463.401
Tavan Puanı : 495.004
Kazanan Son Adayın Başarı Sırası : 12394