PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fatih Fen Lisesi


denizci
01-05-2010, 11:20
Egitim: Ögretim kadrosu tüm diger fen liselerinde oldugu gibi Milli Egitim Bakanligi tarafindan seçilmis, tecrübeli egitimcilerden olusmustur.
EFFL, diger tüm devlet fen liselerinin de oldugu gibi yatili bir okuldur. Ögrenciler bu sayede biribiri ile daha iyi kaynasma firsatini bulurlar. Ancak 1998 senesinden itibaren gündüzlü ögrenciye de izin verilmektedir.
Egitim dili Türkçe'dir. EFFL'de ögrenciler orta okulda ögrendikleri yabanci dile devam ederler. Siniflar olusturulurken ögrenciler dil seviyelerine bakilir ve ögrencilerin dil egitimine eksiksiz devam etmesi saglanir. Bunun yani sira seçmeli ders kapsaminda ikinci bir yabanci dil de ögrencilere kazandirilmaya çalisilir.
Temel bilim laboratuvarlari ve bilgisayar laboratuvari, ögrencilerin teorik bilgilerini pratige dönüstürmelerinde yardimci olur.

Yasam: Ögrenciler yatili olduklarindan hem kendi aralarinda, hem de ögretmenler ile yakin dostluklar kurarlar. Yatili okuyan ögrenciler kendi ayaklari üzerinde durmayi ögrenmekte ve bu da onlarin üniversite hayatina çok kolay adapte olmalarini saglamaktadir.
Futbol ve voleybol sahalarinin yani sira ögrencilerin bos zamanlarinda faydalanabildikleri masa tenisi ve bilardo da bulunmaktadir.
Okulun içinde bir kantin oldugu gibi çogu Fen Lisesinin aksine EFFL, yerlesim merkezi içinde oldugu için ögrenciler izinlerinde uzun yolculuklar yapmadan ihtiyaçlarina ulasirlar.

Yeri: Okulumuz eskiden Tülomsas'dan geçici süre ile alinan içi yüksek yüksek agaçlarla dolu çok hos ve eski bir binada idi (eski mezunlar için nostalji) ancak binanin kapasitesinin yetmemesi sebebi ile Seyitgazi yolu üzerindeki Yenikent bölgesinde yapilan yeni binasina tasindi.
Bakalım forumda başka efflli var mı?
Kaynak (http://www.fatihfen.net/)
Taban Puan : 482.860
Tavan Puan : 499.376