PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ali Osman Sönmez Fen Lisesi


denizci
01-05-2010, 11:16
Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi, 1989 yılında Bursa'nın Demirtaş Nahiyesinde eğitim-öğretime başlamıştır. Tek bina ile eğitime başlayan bu okula daha sonraları ek bir yatakhane binası yapılmıştır (1990). Kendine komşu olan ortaokul alınıp yatakhane yapılmıştır.

Okula 1989 yılından 1992 yılına kadar Muzaffer KAMADAN müdürlük yapmıştır. O yıl itibari ile müdürlüğü müdür başyardımcısı olan Hakkı ALTUN (nâm-ı diğer Hakkı Baba) devralmıştır ve hala sürdürmektedir.

Okul ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Hacettepe Üniversitesi, İTÜ gibi yüksek puanlı öğrenci alan üniversitelere birçok mezun vermiştir. Bu mezunlar bugün birçok önemli kurumlarda görev yapmaktadır. Türkiye'nin en başarılı fen liselerinden biridir.

Okulun resmi web sitesinden verilen bilgiye göre okul 2008 yılında ihalesi tamamlanan yeni ve modern kampüsüne geçecektir. Detaylı bilgi için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz.


Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi

Ali Osman Sönmez Fen Lisesi; Ülkemizin zeki ve çalışkan öğrencilerine,en iyi şartlarda,en üstün seviyede eğitim-öğretim vererek,fen bilimleri alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu,özgür düşünen,eleştiri yapabilen,sorgulayan,analiz ve sentez yeteneği gelişmiş,Atatürk İlke ve İnkilaplarına yürekten inanan,milli,manevi ve insani değerlerini koruyan ve geliştiren,amacı ülkesine ve insanlığa hizmet etme düşüncesi olan bilim adamlarını yetiştirmek ve bu yoldaki yürüyüşlerine en seçkin üniversitelerde devam etmesini sağlamak için vardır.

VİZYONUMUZ

Ali Osman Sönmez Fen Lisesi'nin Vizyonu; Ülkemizin en zeki ,en çalışkan öğrencilerini bünyesinde toplamayı başarmış,en iyi eğitim-öğretim hizmetinin verildiği ,bilim olimpiyatlarında sürekli dereceler elde eden,onları ülkemizin ve insanlığın geleceğini bir meşale gibi aydınlatan bilim adamları olarak mezun edip,en seçkin üniversitelere yerleştiren,ülkemizin adından en çok söz ettiren okulu olmaktır.


Taban Puan : 485.751
Tavan Puan : 496.483