PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TBMM Vakfı Fen Lisesi


denizci
01-05-2010, 11:15
Okulumuz 2004 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okullun açılışını dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Bülent ARINÇ tarafından Ekim 2004 yılında yapılmıştır. Okulumuz İlk yılındaki öğrencilerini ön kayıt ile almış olup, toplam 48 öğrenci kaydı yapılmıştır.

Okulumuz, Bingöl - Muş karayolu üzerinde olup il merkezine 1 km-uzaklıkta, Bingöl Anadolu Öğretmen Lisesiyle aynı bahçe içerisindedir. Okul-pansiyon binası 1.460 m2 lik bir alan üzerinde inşa edilmiş ve iki ayrı bloktan oluşmuştur. Okullun eğitim bloğunda 16 derslik, 4 laboratuar, konferans salonu ve yeterince idare odaları mevcuttur. Okul bahçesinde ise 20 adet öğretmen lojmanı mevcuttur. Pansiyon 100 kişilik erkek bir pansiyon olup 5 koğuştan oluşan ve her koğuşu 20 kişiliktir. Pansiyonlu öğrencilerin gece etüt çalışmaları eğitim bloğunda yapılmaktadır.

Bina tamamen Çelik konstrüksiyon yapıda olup iç duvarları alçıpen tahta, dışı Amerikan saydın kaplı, depreme dayanaklı modern yapılı bir binadır.

Binanın eğitim öğretim bloğu ile pansiyon bloğu bitişik olup girişleri ayrıdır. Ayrıca eğitim ve pansiyon bloğu zemin +1 kat şeklinde inşa edilmiştir. İdare bloğu ise zemin+1+ 220 kişilik modern bir konferans salonundan oluşmaktadır. Eğitim öğretim bloğunda fizik kimya biyoloji laboratuarı ve bilişim teknoloji sınıfı mevcut olup bu birimlerden öğrencilerin en iyi şekilde faydalanması için gerekli tedbirler alınmıştır.

Taban Puan : 435.826
Tavan Puan : 469.330