PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi


denizci
01-05-2010, 11:12
Halil Çiftçi Anadolu Lisesi


http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gifBu resim ekranınıza sığabilmesi için küçültülmüştür. Bu alana tıklayarak büyük resimi görebilirsiniz. Orjinal resimin boyutları 640x480.http://www.halilciftcianadolulisesi.k12.tr/cms/images/g%F6r%FCnt%FC094.jpg


http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gifBu resim ekranınıza sığabilmesi için küçültülmüştür. Bu alana tıklayarak büyük resimi görebilirsiniz. Orjinal resimin boyutları 600x420.http://www.halilciftcianadolulisesi.k12.tr/cms/images/okul%201.jpg


OKULUN TARİHÇESİ

1989-1990 öğretim yılında Ceyhan Mithatpaşa ilköğretim okulunda 72 öğrenci ve beş öğretmenle başladık eğitim ve öğretime,kendimize ait binamız olmadığı için üç yıl küçük kırım ortaokulunda,bir yıl şimdiki Öğretmenevi binasında,bir yıl ilçemiz Sarısakal ilköğretim okulunda ve üç yılda yine ilçemiz şehit Mehmetçik ilköğretim okulunda kaldıktan sonra haziran 1998 tarihinde şuan içinde bulunduğumuz binaya yani kendi binamıza taşındık.

Şimdi ise 1 Müdür,3 Müdür Yardımcısı,1 Memur,1 Hizmetli Ve 562 Öğrenci ile koca bir binada Ceyhan en önde gelen eğitim kurumudur.

Okula Özel Bir İsim Verilmişse Nedeni: Arsa sahipleri kendilerine miras bırakan dedelerinin isminin verilmesini istemişler,bu nedenle bu ismi almıştır.

Okulun Özellikleri: Öğrencilerin;ilgi yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını,yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır.

Okula Giriş Şartları:Son üç yılın taban puanları:devlet ve özel ilköğretim okulu mezunu olup lgs sınavına girerek bir defada başarılı olmak.

BİNANIN ÖZELLİKLERİ

Okulumuz 21 derslik tek bina olup binanın sol girişi üç sağ girişi 4 kattan oluşmaktadır. Orta giriş ve doğu giriş (yangın merdiveni) olmak üzere iki girişi mevcuttur. Sol girişin zemin katı sığınak olarak ta kullanılabilmektedir çatısı dam olup karo kaplamadır. Dış yüzeyi kaleterasit sıvalı ve mavi renktedir.1998 yılında geçici teslimatı yapılmıştır. Kalorifer ile ısınmaktadır.2004/2005 öğretim yılı başında tüm sınıflar klima ile soğutulmaya başlanmıştır, pencereler plastik doğramadır. Dış kapılar demir iç kapılar ağaçtır, iki adet basketbol sahası olup bahçemiz tamamen ağaçlandırılmış ve çimlendirilmiştir, bahçe duvarı 1mt yükseklikte olup üzeri demir çıta ile yükseltilmiştir.

AMAÇLARI:
Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmak,nitelikli sağlam karakterli,bireylerin yetişmelerine katkıda bulunmak,Türk milliyetçiliği,Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş şuurlu gençler yetiştirmek

VİZYONU:
İçinde yaşadığımız y.y.a yakışır eğitim ve öğretim faaliyetleri alanında uluslar arası standartlara uygun yabancı dil,teknoloji ve bireysel gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve onları hayata hazırlayan bir okul olmaktır.

MİSYONU:
Eğitimde kaliteyi artırmak,öğrencilerin bireysel ilgi ve yeteneklerini göz önünde tutarak her bireyin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak ,yönetim ve öğretmenlerin becerilerini geliştirmek ve verimli olmak amacımızdır.


SEVİYE DERECESİ:
Okulumuz ilköğretim okulu üzerine 4 yıl öğretim uygulayan Anadolu lisesidir.ve normal öğretim yapılan bir okuldur.

Okul müdürü: Yunus Turan
Okulumuzda okutulan yabancı diller: İngilizce ve Almanca dır.
Okulumuzun kitaplığındaki kitap sayısı:1353 adet kitap bulunmaktadır.
Okulumuzun son üç yıllık kontenjanı:150+150+120
İletişim
Okulun adı Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi
Adresi:Gaziosmanpaşa Mah Yumurtalık yolu üzeri Ceyhan/AdanaTelefon numaraları:0.322-6134649 -fax:6123111e.mail adresi: ceyhananadolu@mynet.com.tr (ceyhananadolu@mynet.com.tr)