PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli Piyango Fen Lisesi


denizci
01-05-2010, 11:10
OKULUMUZU TANIYALIM

Eski Okulumuz Binası Tekirdağ Ortopedik Özürlüler Okulu olarak yapılmıştır
1998-1999 Eğitim Öğretim yılında Tekirdağ Fen Lisesine geçici olarak tahsis edilmiştir.2007 yılında Millli Piyango İdaresince Yaptırılan kapalı spor salonlu yeni okul binamıza taşındık.
Okul binası Dereağzı semtinde, Bölge trafikten ayrılan ve Kentkur’a ulaşan tali yol üzerindedir. İstanbul-Çanakkale yoluna 100 metre mesafededir. Diğer bir ifadeyle Bölge trafik, İl Jandarma komutanlığı, Özel Tekirdağ Koleji gibi kurumlara 100’er metre uzaklıktadır. Ayrıca Marmara denizine nazır, Tekirdağ sahil kıyı şeridine 500 metre mesafededir. Deniz ve Adalar’ın okulumuzdan seyri, kişiye büyük bir huzur vermektedir.
Okulumuz karma eğitim vermekte olup yatılı ve gündüzlüdür. Sınıf öğrenci kontenjanları fen liseleri yönetmeliğine göre 24 tür.

VİZYONUMUZ...

Zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni, teknolojileri kullanan, yeni, bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, çağdaş,demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYONUMUZ...

Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili,becerikli,özgüvenli olmalarını, Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını, sağlamaktır.

EĞİTİM POLİTİKAMIZ

a) Zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlamayı
b)Matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi,
c) Öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamayı,
d) Yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi,
e) Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı . İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri,davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak; , eğitimleri süresince,ilgi,istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda çeşitli programlara veya okullara yöneltilerek yetiştirilirler.
Bilimsellik: Her derece ve türdeki ders programları ve eğitim metotlarıyle ders araç ve gereçleri, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere, çevre ve ülke ihtiyaçlarına göre sürekli olarak geliştirilir.
Eğitimde verimliliğin artırılması ve sürekli olarak gelişme ve yenileşmenin sağlanması bilimsel araştırma ve değerlendirmelere dayalı olarak yapılır. Bilgi ve teknoloji üretmek ve kültürümüzü geliştirmekle görevli eğitim kurumları gereğince donatılıp güçlendirilir; bu yöndeki çalışmalar maddi ve manevi bakımından teşvik edilir ve desteklenir

http://www.tekirdagfenlisesi.k12.tr/images/stories/100_2532.jpg

http://www.tekirdagfenlisesi.k12.tr/images/stories/100_2583.jpg

http://www.tekirdagfenlisesi.k12.tr/images/stories/100_2553.jpg

http://www.tekirdagfenlisesi.k12.tr/images/stories/100_2538.jpg

http://www.tekirdagfenlisesi.k12.tr/images/stories/100_2549.jpg