PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi


denizci
01-05-2010, 11:09
http://img305.imageshack.us/img305/9828/ykal8cx.jpg (http://imageshack.us/)

TARİHÇEMİZ

Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi, 1992 – 1993 öğretim yılında, şimdiki 19 Mayıs Lisesi’nin bulunduğu binanın bahçesindeki iki katlı eski binada Akdeniz Anadolu Lisesi adıyla eğitim ve öğretime başladı. Bir yıl sonra yeni bina bitince, yeni binada 19 Mayıs Lisesi ile birlikte 2 yıl daha aynı yerde öğretime devam edildi .

Okulun ilk müdürü Recep Öntemel ‘ dir . Kalkavan Ailesi’nin Kuyuluk’ta yaptırdığı binanın bitmesi ile 1996 – 1997 öğretim yılından itibaren yeni binasına taşındı . Okulumuz ilk mezunlarını 1999 yılında verdi . Geçen yıllarda öğrencilerimiz seçkin üniversiteleri kazandılar .

Okulumuzun fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarı vardır. Yabancı dil dersleri görsel ve işitsel ortamda işlenmektedir.

Projeksiyon salonunda üniversiteye hazırlık konularıyla birlikte, bir çok derste görsel ve işitsel eğitim yapılmaktadır.Son sınıflara yönelik üniversite ve meslek tanıtımları da bu salonumuzda gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Millî Güvenlik dersleri bu salonda görüntülü olarak verilmektedir.

http://img357.imageshack.us/img357/23/ykal16gk.jpg (http://imageshack.us/)
BAYRAĞIMIZ

Türkiye'nin okullardaki en büyük bayrak direğini Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi'ne 18 Mayıs 2005 günü diktik.

Bayrak direği Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından -hiç bir ücret talep edilmeden-- temin edildi ve özel bir ekip tarafından Tarsus'tan getirildi. Sedir türünde olan direğin boyu 28 metredir.

Bayrak direğinin dikilmesiyle ilgili işlemler Kuyuluk Belediye Başkanı Abdurrahman Terzili tarafından gerçekleştirilmiş ve hiç bir ücret talep edilmemiştir.

Bayrak direğinin dikimi için 3 metrelik bir çukur kazılmış; yaklaşık 500 kilo demir kullanılarak 8 mikap beton dökülmüştür. Toprak üstünde de bir metre olmak üzere toplam 4 metre betonlanmıştır. Boydan boya yat verniğiyle çürümeye karşı tedbir alınmış; alt kısmı ayrıca ziftlenmiştir.

Çelik halatlarla yaklaşık 37,5 metrekare büyüklüğünde bir bayrak da yine Kuyuluk Belediye Başkanı tarafından özel olarak yaptırılmıştır.

Dikim esnasında bir kurtarıcı, bir kepçe, bir damperli kamyon, bir traktör, 10 işçi görev almıştır.

Ülkemizin üstünde son tütünceye kadar bu bayrak burada dalgalanacaktır. Biz olmasak da Atatürk gençliği bayrağın asahip çıkacaktır.

[URL="http://imageshack.us/"]http://img357.imageshack.us/img357/9426/bayrakdikimi320po.jpg (http://imageshack.us)http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gifBu resim ekranınıza sığabilmesi için küçültülmüştür. Bu alana tıklayarak büyük resimi görebilirsiniz. Orjinal resimin boyutları 1024x768.http://img357.imageshack.us/img357/8431/s30103460pk.jpg (http://imageshack.us/)

OKUL MARŞIMIZ
YUSUF KALKAVAN ANADOLU LİSESİ MARŞI


Alnımız açık gözümüz daima yüksekte
Aydınlık dimağlarımız bir ışık göklerde
Eğitim-öğretimi hayat, bilim yuvasıyız
Bilgilerden meş’ale Kalkavan neferinde

Çağdaşlık hedefimiz, yolumuz bilgi yolu
Övülmeye değersin Kalkavan Anadolu

Eğitimin öncüsü Atatürk gençleriyiz,
Onun ışığında ufka bakar gözlerimiz;
Öğretmeni;öğrencisi başarıyla coşarken
Zorluklarda bir olup, çarpar yüreklerimiz

Çağdaşlık hedefimiz, yolumuz bilgi yolu
Övülmeye değersin Kalkavan Anadolu