PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mardin Lisesi


denizci
01-05-2010, 10:43
Eğitimim ve Bilim yuvası Mardin Lisesi 52yıl önce kurulmuştur. 1951 yılına kadar ortaokul olarak ışık dağıtan bu kutsal yuva 1951-1952 öğretim yılında lise kimliğiyle görevini bugüne kadar sürdürdü.

Mardin Lisesi, eğitim ve öğretim etkinliklerini 1961-62 öğretim yılına kadar bugünkü Kız Meslek Lisesi (tarihi) binasında sürdürmüş, sonra temeli 1959 yılında atılıp iki yıl sonra biten, bugünkü modern binasına yerleşmiştir. 1933'te kurulan Mardin Ortaokulu ile 1951'de kurulanMardin Lisesi'nin öteden beri öğretmen kadrosu eksik kalmış, sıkıntılar yaşanmıştır. Ancak son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığımızın etkin ilgisiyle bu sıkıntı giderilmiştir.


Vizyon & Misyon

Öğrencilerimizin; Bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.


http://mardinlisesi.meb.k12.tr/