PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vBulletin Upgrade


_SoN_
12-29-2009, 14:27
vBulletin Upgrade (Güvenli ve Profesyonel Yöntem) !!

izafet.Com - vBulletin Upgrade (Güvenli ve Profesyonel Yöntem) !! (http://www.izafet.com/webmasterlar-icin/3872-vbulletin-upgrade-guvenli-ve-profesyonel-yontem.html)
Not : Bu anlatım vBulletin resmi sitesinin elemanlarından birinin (@eva2000) önerdiği upgrade yoludur. Tüm hackler ve eklentiler gider; sadece vBulletin default db tabloları ve yeni forum sonuç olarak kullanıma sunulur...

1) Forumu kapatın.

2) Telnet/SSH kullanarak forumun yedeğini alın.

- Admincp veya phpMyAdmin'den alınan yedekler; zaman aşımı ihtimaline karşı önerilmez çünkü yedek eksik yapılabilir.
- Eğer Telnet/SSH kullanma yetkiniz yoksa, server admin (hostingçi) elemanla görüşüp bu izni isteyin, gerekçe olarak ta üstteki maddeyi söyleyin. Veya yedeği bu yolla onun almasını rica edin.
- Telnet/SSH 'den nasıl yedek alındığı ve yüklendiği konusunda şu linklerden yardım alabilirsiniz;
http://www.vbulletin.com/docs/html/m...nce_ssh_backup (http://www.vbulletin.com/docs/html/main/maintenance_ssh_backup)
http://www.vbulletin.com/docs/html/m...ce_ssh_restore (http://www.vbulletin.com/docs/html/main/maintenance_ssh_restore)

3) Yeni boş bir db (veritabanı oluşturun).

- http://www.vbulletin.com/docs/html/main/create_database (http://www.vbulletin.com/docs/html/main/create_database)

4) Aldığınız yedeği; yeni oluşturduğunuz veritabanına import edin. Bu işlem aynı zamanda, yedeğin düzgün alınıp alınmadığını da ortaya çıkarır.

- http://www.vbulletin.com/docs/html/m...ce_ssh_restore (http://www.vbulletin.com/docs/html/main/maintenance_ssh_restore)

5 ) FTP'de yeni bir dizin açın ve yeni upgrade edeceğiniz forumun "upload" klasöründeki php dosyalarını bunun içine upload edin. Örneğin; eski forumunuz "forum" klasöründeyse bunun adı da "forum2" olsun.

6) Yeni config.php dosyasını, yeni oluşturduğunuz db'ye göre ayarlayın ve tekrar upload edin.

7) www.siteniz.com/forum/install/upgrade.php (http://www.siteniz.com/forum/install/upgrade.php) dosyasını çalıştırın.

8) Adımları geçin ve sonunda install.php dosyasını silin. Şuan, 3 numaralı adımda oluşturduğunuz db ve yeni forumunuz hazır durumdadır ve eskisi hala çalışmaktadır yani ona dokunulmamıştır.

9) Daha sonra diğer forumdaki özel image dosyalarınızı buna aktarabilirsiniz. Kontrol edin, herşey yolundaysa, klasörlerin isimlerini değiştirin. forum2 >> forum olarak... Bu şekilde yeni kurduğunuz forum devreye girecektir...

Kalpsiz_
05-04-2014, 20:17
KISA OLARAK .

İyi günler Arkadaslar bu yazımızda Size Vbulletin sürüm Güncelleme yani Upgrade işlemini anlatacagım.Öncelikle Benim örnek sitemdeki Vbulletin sürümü 4.0.7 Ben bunu güncelleyerek 4.1.3 Sürümüne yükseltecegim. Fakat bunun için Elinizde Yeni sürümün dosyaları olmalı.

Size Kurulumu Önce taslak olarak yazılı anlatacagım. En Önemlisi Vbulletin yeni dosyalarınızı FTP den Direk eski Dosyalarınızın üstüne atın zaten size soracaktır aynısı mevcut tekrar üstüne yazılsınmı diye Siz hepsine Evet deyin.

Dosya aktrımı bitince Adres Satırına : http://siteadresi.com/install/upgrade.php (Forum neredeyse O adresi yazınız ) Deyip Aynen Resimdekileri uyguluyoruz.

Ve sonra Begin upgrade Deyip güncellememizi baslatıyoruz Sonrası Basit iş arkadaslar . Vbulletin 3.x. Serisi biraz karısıktı ama 4.x serisinde bu karısıklıgı tamamen kaldırdılar.

Güncellememizi Resimlerle Anlatacak olursak buyurun;