PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜBİTAK’tan doğa meraklılarına ekoloji gezileri


Kalpsiz_
01-13-2008, 18:38
TÜBİTAK’ın desteklediği proje ile doğa meraklılarına yönelik Ilgaz Dağı ve Kaçkar Dağları’ndan Trabzon’a, Isparta’dan GAP yöresine kadar uzanan geniş bir coğrafyaya eğitim gezileri düzenleniyor.

Bu yıl 13 bölgeye yayılan doğa eğitimlerinin en yakın programı Kaçkar Dağları ve Hatila Vadisi’nde gerçekleştirilecek. Yarın başlayacak ve 2 Ağustosta sona erecek gezide, Hatila Vadisi ve Kaçkar Dağları Milli Parkı ile Camili Biyosfer Rezervi dahil bölgedeki 7 korunan alan ve yakın çevresinin sunduğu doğal ve kültürel kaynakları eğitim amacıyla kullanarak, çevre bilinci yüksek eğitimli insan grupları oluşturmak amacıyla tasarlandı.

Ilgaz Dağı ve Küre Dağları milli parklarındaki doğa eğitimi ise 27 Temmuz-5 Ağustos ve 7-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kazdağı Milli Parkı ve yakın çevresinin sunduğu doğal ve kültürel kaynakları, eğitim amacıyla kullanarak çevre bilinci yüksek gönüllü insan grupları oluşturmayı amaçlayan eğitim programı ise 17-26 Ağustos ile 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Elazığ ve Malatya illerindeki doğa harikalarını gözler önüne serecek eğitim ise 22-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında olacak. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsayan "GAP Bölgesi"nde ise doğal çevreyi jeolojik, jeomorfolojik, floral ve kültürel özellikleri ile tanıtacak eğitim ise 1-10 Eylül 2007 ile 23-31 Mayıs 2008 tarihleri arasında olacak.

Isparta ilinin Eğirdir, Kovada, Gölcük ve Yazılı Kanyon gibi korunan doğal alanlarında yapılacak doğa eğitimi, 2-9 Eylül tarihleri arasında başlayacak ve farklı tarihlerde önümüzdeki yıl da sürecek.