PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dabbe 2 | Bugün kıyamet günü!


NOYAN
12-25-2009, 21:44
Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar İstanbul'da!

25.12.2009 09:17
http://www.haberturk.com/2009/12/25/kuturesim/gecesss.jpg (http://www.haberturk.com/2009/12/25/kuturesim/gecesss.jpg)
Vizyona girecek 2'si yerli 5 yeni film, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
Hakkı Kurtuluş ile Melik Saraçoğlu'nun yönettiği ve Dolunay Soysert, Sinan Tuzcu, Erol Günaydın ve Füsun Erbulak'ın oynadığı ''Orada'', katıldığı uluslararası festivallerden sonra Türk izleyicisiyle buluşuyor.

Filmde, parçalanmış İstanbullu bir ailenin, ölümün soğuk yüzünü, yabancılığı, sevgisizliği ve yalnızlığı tattığı 24 saatlik öyküsü anlatılıyor. Kısıtlı imkanlarla çekilen filmde, gerçekte evli bir çift olan Dolunay Soysert ve Sinan Tuzcu'nun filmde abla-kardeşi oynaması gibi ilginç ögeler de bulunuyor.

''Orada'' ayrıca 2001 ekonomik krizi ve 17 Ağustos depremi gibi yakın tarihe dair acılı olaylara da değiniyor. 25 ve 29 yaşlarındaki iki genç yönetmenin Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli denemesi, Türkiye'deki sanat filmi-popüler film ayrışmasına da bir alternatif olmayı amaçlıyor.

-TÜRK KORKU FİLMİ: DABBE 2
Hasan Karacadağ'ın yönettiği ve Sefa Zengin, İncinur Daşdemir ile Deniz Olgaç'ın oynadığı ''Dabbe 2'', kıyametin internetten yayılan bir virüsle başlayacağı konusunu ele alıyor.

Film, yaz aylarında 4 haftada çekildi. Filmdeki zaman akışını daha ürkütücü hale getirmek için gerek çekim, gerekse bilgisayar animasyon efektlerinde yeni 3D ve modelleme teknikleri kullanıldı.

FİLMİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN (http://galeri.haberturk.com/galeri/index/400178)

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN (http://video.haberturk.com/video/index/40211)

Türk korku sinemasının dünya tanıtımında büyük etkileri olan ve 20'ye yakın uluslararası film festivalinde gösterilen ''Dabbe'' ve ''Semum''dan sonra ''Dabbe 2''yi vizyona çıkaran Hasan Karacadağ'ın, Kur'an-ı Kerim'de ''Duhan Suresi''nde geçen ve göklerden bir duman şeklinde ineceği belirtilen ürkütücü kıyamet alameti ''Duhan''ın ani istilasına uygun olacak şekilde tasarlamaya çalıştığı filmin konusu şöyle:

''İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar, dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler. Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan 'Duhan' az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir. Kur'an-ı Kerim'de Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti Duhan, artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır. İstanbul'da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan Duhan'dan bir kaçış yolu var mıdır?''

Habertürk