PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rijkaard: Transfer yapılırsa iyi olur


Melancholy
12-25-2009, 20:39
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/20758.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/futbol/43547/rijkaard-transfer-yapilirsa-iyi-olur.html)


Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, Baros'un eksikliğine dikkat çekti ve "Transfer yapılırsa iyi olabilir" dedi.

Frank Rijkaard, Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan "Rijkaard’la Soru Cevap" programına konuk oldu. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde de yer alan röportaj şöyle:

Havaalanına inişinden, günümüze kadar Frank Rijkaard için Türkiye’de 6 ay nasıl geçti?

Öncelikle futbol olarak değerlendirelim. Lige gayet iyi futbol oynayarak ve iyi sonuçlar alarak başladık. Çok fazla fedekarlık yapmak zorunda olduğumuz zamanlar oldu. Onun haricinde iyi bir yerde de bitirdik. Ama tabiki tatmin oldunuz mu derseniz, tam anlamıyla tatmin olmak söz konusu değil. Her zaman daha iyisi vardır. Daha iyi olması gerekiyor. İkinci yarıya da iyi bir şekilde hazırlanıp iyi bir şekilde çalışırsak daha iyi şeylerin olacağını düşünüyorum.

Hem Galatasaray, hem de diğer takımları baz alarak konuşursak, futbol, stat ve seyirci anlamında Türkiye’de beklediği ortamı bulabildi mi?

Taraftarımız hep bizim yanımızda oldu. Kulübümüzün hepimizin bildiği gibi yeni bir stat çalışması var. Şuan bulunduğumuz statta da taraftarımız elinden geldiği kadar bizi destekledi, hep bizim yanımızda oldu. Onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Ligi çok enterasan bir lig oluyor. Çünkü takımlar arasında uçurumlar yok. Puan farkları birbirine yakın. O yüzden her maçta savaşmanız, her maçta elinizden gelenin en iyisini vermeniz gerekiyor.

Kendisi için en zor maç ya da alınan en değerli 3 puan hangisiydi?

İlk devrede zorlu maçlarımız oldu. Eğer bir maç söylemek zorundaysam, İstanbul Büyükşehir Belediye maçını söyleyebiliriz. Hakettiğimiz ve iyi oynadığımız bir mücadeleydi. Ama son dakikada yenilen bir gol var. Bizi üzen bir durumdu.

Galatasaray’ın sezonu erken açması form düşüklüğüne sebep oldu mu? Sezonun erken açılması Galatasaray’ı zorladı mı?

Ligi diğer takımlarda daha erken açtık. Bu bazı maçlarda performansı etkileyebilir. Ama diğer taraftan baktığımızda futbolcularımızla biran önce karşılaşma, tanışma ve kendi kafamızdakileri, futbol mantelitemizi onlara aktarma fırsatı bulduk. Bu bakımdan da iyiydi. Önümüzde bir ara var. Bu aranın tam zamanında geldiğini düşünüyorum. Futbolcuların fiziksel olarak ihtiyaç duyduğu bir ara. O yüzden mutluyum.

Frank Rıjkaard’ın takıma oynatmak istediği bir sistem var. 6 aylık süreçte takıma uygulatmak istediği sistemde aksaklıklar gördü mü? Gördüyse nasıl giderecek?

Şimdiye kadar uygulamak istediğimiz 4-3-3 sisteminde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bizim futbolculardan istediğimizi gayet iyi anladıklarını düşünüyorum. Çünkü iyi anladıklarını gösterdiler. Bu sistemle iyi maçlar çıkardık. Sistem içerisinde eksiklikler varsa bu karşılıklı konuşulur. Antrenmanlarda daha fazla çalışılarak giderilir. Ama şuanda sistem bazında takımımızın istediklerimize iyi cevap verdiğini düşünüyorum.

Galatasaray, ligin en az yenilen takımı. Frank Rıjkaard’la Galatasaray atak futbolla kazanma alışkanlığına sahip olduğu görülüyor.

Bunun en güzel cevabı futbolcularımız. Futbolcularımıza teşekkür etmemiz lazım. Bir takım iyi oynuyorsa mutlaka futbolculara teşekkür etmek gerekiyor. Bizim yapmak istediklerimizi çok iyi algıladılar. Takımımızda çok iyi bir ruh var. Bu ruh sayesinde de bu tip şeyler meydana geliyor. Bu sebeple futbolcularımızı tebrik etmemiz lazım. Ligin ikinci yarısına da aynı ruhu ve mantaliteyi yansıtıp, bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.

Galatasaray ligin şu an en çok gol atan takımı. Sezon başında gol rekoru kırılacağını düşünüyordu ancak son haftalarda gol sayısında bir düşüş var. Bunun sebebi nedir?

Milan Baros'un sakatlığı gol yollarında önemli bir eksiklik. Ama sadece Baros'un eksikliği olarak nitelendirmemek lazım. Elano, Keita, Arda ve Kewell gibi anahtar futbolcuların fiziksel olarak iyi durumda olduğu zaman takımın performansını otomatik olarak etkiliyor. Ligi erken açtık. Uzun bir maç periyodundan geçtik. Milan Baros’un eksikliği önemli ama anahtar futbolcuların fiziksel olarak iyi durumda olması takımı olumlu yönde etkiliyor.

Galatasaray'ın golcü kimliği, atak futbolu devam edecek mi?

Kesinlikle bu şekilde devam edeceğiz. Ne kadar çok gol attıysak, belki de gereğinden fazla gol yedik. Bu konudaki eksiklerimiz de giderilecek. Futbola bakış açımız ve mantalitemiz açık. Çalışarak daha iyiye gideceğimizi düşünüyorum.

Harry Kewell’ın performansı Frank Rijkaard’ın gelmesiyle arttı. Onun haricinde takımın asist liderleri Keita ve Arda’nın performansını nasıl değerlendiriyor?

Kewell gayet profesyonel ve takımımızın için çok önemli bir futbolcu. Ayrıca kendisini iyi bir örnek olarak nitelendirebiliriz. Özellikle kanatlarda oynadığı maçlarda tam bir uzman. Son maçlarda farklı pozisyonlarda oynadığı zaman bile gayet iyi maçlar çıkardı. Çok önemli ve profesyonel bir futbolcu. Keita çok yetenekli ve etkili bir futbolcu. Taraftarla bütünleşmesi de çok iyi. Taraftarlar kendisini çok seviyor. Galatasaray’a çok yararlı olabilen, maç içinde ne yapacağı kestirilemeyen çok yetenekli bir futbolcu. Arda ise çok önemli bir futbolcu. Arda gerçekten iyi oynuyorsa, o ruhu sahaya yansıtıyorsa, takım genel olarak Arda’dan etkileniyor. Takım da otomatikmen aynı şekilde davranmaya çalışıyor. Kendisi Galatasaray için çok önemli bir futbolcu. Genç olmasına rağmen çok yetenekli bir futbolcu.

Ligin ilk yarısının bitiminin ardından takımının performansından ve puan tablosundaki yerinden memnun mu?

Özellikle bulunduğumuz konumdan am anlamıyla memnun olduğumu söyleyemem. Baktığımız zaman ikinci durumdayız, liderle fazla bir puan farkı yok. Bu olumlu birşey ama ilk yarıda çok gereksiz puan kayıpları yaptığımızı düşünüyorum. Bu yüzden takımların puanları birbirine yakın. Eğer bu kadar gereksiz puan kayıpları yaşamasaydık, daha farklı konumda ve daha fazla puana sahip olabilirdik. İkinci yarı bu tip problemlerden arınmamız lazım.

Frank Rijkaard, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki performansını nasıl değerlendiriyor?

UEFA Avrupa Ligi’nde gösterdiğimiz olumlu bir performans var. Gruplardan çıktık. Bir kulüp ve takım için uluslararası düzeyde turnuvalara devam etmek çok önemlidir. Önümüzde zorlu maçlar ve takımlar var. Bu hem takımımız hem de taraftarımız için ektra motivasyon sağlıyor.

Atletico Madrid eşleşmesini nasıl değerlendiriyor?

Zor bir maç. Atletico Madrid çok güçlü ve kaliteli futbolculara sahip bir takım. Zaten İspanya Ligi’nin kalitesi ortada. İlk maçı deplasmanda oynayacağız. Oradan alınacak iyi bir sonuç daha iyi şeyler yaptırabilir. Sonra kendilerini burada ağırlayacağız. Bu tip zor maçlar her futbolcunun oynamak istediği maçlardır. Biz de bir an önce bu maçların gelmesini bekliyoruz.

Rijkaard, uzun yıllar La Liga'da görev yaptığı için dolayı Atletico Madrid'i iyi tanıyor. Rakibin oyun karakterini nasıl tanımlar? Orada görev yapmış olması avantaj mı?

Ben İspanya’dan ayrıldıktan sonra Atletico Madrid takımında çok şey değişti. Futbolcular değişti. Bunların haricinde çok büyük bir camia. Muhteşem taraftarları var. Atletico Madrid’in Real Madrid’le çok büyük bir rekabeti var. Bu da tamamen taraftarlara yansımış durumda. Taraftarlar da bunu futbolculara gösteriyorlar. Bu da takım üzerinde mutlaka bir baskı yaratıyor. Real Madrid’le olan rekabetlerinden dolayı Atletico Madrid’den beklentileri çok büyük. Genelde şöyle oluyor. Atletico Madrid iyi başlıyor. Sonra düşüşe geçiyorlar. Ama ne olursa olsun çok iyi bir takım. Bizim oynadığımız maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Çünkü zor bir takımla oynayacağız.

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak maç öncesi bazı oyuncular ülkelerine gitti. Bu konuya açıklık getirebilir mi?

Türkiye Futbol Federasyonu 23 Aralık’ta yapacağımız bu maçın tarihini çok geç açıkladı. Hiç hesapta olmayan bir durumdu. Leo Franco burada olsaydı zaten ben diğer kalecilerime görev verecektim. Kewell’ın normalde her sene yaptığı bir tedavi var. Kendisi bütün programını bu tarihler içinde yaptı. Kendisinin daha sağlıklı ve zinde olabilmesi için yaptırdığı bir tedavi var. O da bu tarihlerde gerçekleşecek. Bu tedavisi kendisi için çok önemli. Kendisini sakatlıklardan koruyan bir tedavi. Bu tedaviden sonra da bir hafta dinlenmesi gerekiyor. Bu da hesaplandığı zaman tekrar toplandığımız tarihe denk geliyor. Kewell’ın aramıza tekrar formda ve sağlıklı bir şekilde katılması çok önemli. Ben bunu düşündüm. Onun haricinde tabiki oynatılabilirdi ama büyük bir risk olurdu. O yüzden böyle bir karara vardım. Keita’nın bizimle olmayışı tamamen sakatlığıyla ilgili bir durum. Keita, Trabzonspor maçında oynayacaktı. Ama son oynadığımız Gençlerbirliği maçında ufak bir sakatlık geçirdi. Elano da Trabzonspor’a karşı oynamayacaktı. Bunu kararını daha önceden vermiştim. Çok önce konuşulup verilmiş bir karar.

Transfer sezonu açıldığında Galatasaray camiası beklenti içerisinde olmalı mı? Gönderilecek ve kalacak oyuncularla ilgili haberler hakkında açıklama yapmak ister mi?

Bazı transferler yapılırsa iyi olabilir. Yönetimimizle bir toplantı yaptık. Bu konuları masaya yatırdık. Şuan yapmamız gereken bekleyip, görmek.

Frank Rijkaard'ın yeni yıl için mesajı nedir?

Bütün taraftarlarımızın yeni yılını kutluyorum. Umarım 2010 hep güzellikler getirir, çok güzel bir yıl olur. Onun haricinde umarım sportif açıdan da çok başarılı olacağımız bir yıl olur.

kralspor