PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşini kuracak girişimciye 500 $'a sekreterli hazır ofis


denizci
12-22-2009, 11:46
Swiss Offices, kendi işini kuracak girişimcilere merkezi yerlerde yüzde 80 tasarruflu ofis kiralayacak. Kiralar, elektrik, su, internet ve sekreterya dahil ayda 500-800 dolar.

Türk - İsviçre ortaklığıyla eylül ayında Türkiye'deki ilk iş merkezi yatırımını yapan Swiss Offices, yeni iş kuran Türk girişimcilere yüzde 80 tasarruflu ofis kiralayacak. Maya Akar Center içinde 23 ofisle işe başlayan Swiss Offices, sekreterya, elektrik, su, internet ve teknik altyapı hizmetleri dahil ayda 500 ile 800 dolar arası bir kira ödeyerek ofis kiralamayı içeriyor.

% 80 TASARRUF SAĞLIYOR

Dünyada yaygın olan hazır ofis kavramının Türkiye'de geliştirecek olan Swiss Offices aylık ve yıllık kiralamaların yanı sıra daha kısa dönemli günlük ve saatlik kiralamalar da yapıyor. Hazır ofis sistemiyle sadce dizüstü bilgiayarını alıp getiren ofis kiralayabilecek Swiss Offices Türkiye Yönetici Ortağı Ömer Faruk Albayrak, hedef kitlelerinin daha çok yerli pazarda, kendine yeni iş kuran girişimciler olduğunu söyledi. Swiss Offices Yönetici ortağı Irene Hiltbrunner ise "Yeni ofis kurma maliyetleri çok yüksek. Hazır ofislerde ise tüm masraflarınızı minimuma indirebiliyor, özellikle de yeni iş kuruyorsanız maliyet avantajını artırıyorsunuz. Yüzde 80'e kadar ofis maliyetlerinden tasarruf sağlanabiliyor" diye konuştu Albayrak, hedeflerinin 5 yıl içinde 10 iş merkezi daha kurmak olduğunu kaydetti. Bunun için 10-15 milyon dolara yakın bir yatırım öngördüklerini söyleyen Albayrak 2010 yılının ikinci yarısında ikinci ofislerini açacaklarını ve Anadolu yakasında yatırım düşündüklerini szlerine ekledi.