PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tiryaki İstese de Sigarayı "Zor" Bırakıyor


morciii
01-13-2008, 18:21
Araştırmalara göre tiryakilerinin çoğu en az bir defa sigarayı bırakmayı deniyor. Tirkakilerin yüzde 73'ü "En az bir defa sigarayı bırakmayı denediğini" belirtirken, bırakmayı deneyenlerin yüzde 57'si ise "Bunun şimdiye kadar yapmaya çalıştıkları en zor şey olduğunu" söyledi.
Pfizer firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin desteğiyle Harris Interactive kuruluşu tarafından Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Meksika, İspanya, Güney Kore, İsveç, İngiltere ve ABD'nin de içinde bulunduğu 10 ülkede yapılan araştırmada, 25 yaş ve üstündeki 2 bin 510 sigara içen erişkinin sigara içme ve sigarayı bırakma konularındaki davranışları sorgulandı.
Araştırmaya katılan sigara içicilerinin yarısından çoğunun, "En az 3 kez sigarayı bırakmaya çalıştığını ve bunun hayatında yaşadığı 'en zor deneyim' olduğunu" ifade ettikleri kaydedildi.
Araştırmaya göre, sigara içen kişilerin çoğu, sigarayı bırakmanın öncelikle kişisel iradelerine bağlı olduğuna inanmayı sürdürürken, sigarayı bırakma çabaları sırasında doktorlarıyla konuşmuyor.
Sigarayı bırakmaya çalışıp başarısız olanların yüzde 80'i, "Bunu tek başlarına iradeleriyle yapmaya çalıştıklarını" ifade ediyor.
Araştırmada, sigara içiciliğini "Medikal bir sorun" olarak görenlerin oranı yüzde 22, "Bir alışkanlık ve yaşam tarzı seçimi" olarak görenlerin oranı ise yüzde 78 olarak belirlendi.