PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dershane ücretlerine zam geliyor


denizci
12-20-2009, 11:30
http://www.internethaber.com/images/news/98319.jpg
Dershane ücretlerine zam geliyor
20 Aralık 2009 Pazar 10:02
ÖZ-DE-Bİr Başkanı Köprülü'den velilere kötü haber. Yeni yılda dershanelere zam geliyor


Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı kayıtları için dershane ücretlerine yüzde 10 ile yüzde 25 arası zam yapmayı planladıklarını söyledi.

Köprülü, dershanelerin 2009-2010 eğitim-öğretim yılında bir önceki yılın ücretlerinde değişiklik yapmayarak, ''zamsız'' öğrenci aldıklarını hatırlatarak, bu karar nedeniyle zor bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Gelecek eğitim-öğretim yılı kayıtlarına ise önümüzdeki günlerden itibaren başlanacağını ifade eden Köprülü, şöyle devam etti:

''Zamsız geçen bir dönemi sektör olarak çok zor atlattık. Ama bu sene zam yapmak zorundayız. Şu an illere göre 5 ile 10 TL arasında değişen birim ders fiyatlarına yüzde 10 ile yüzde 25 arasında zam yapmayı planlıyoruz. Bir dershanenin ortalama ders süresi yıllık 500 ile 700 saat arasında değişiyor. Bu birim saatlerine gelecek zam oranına göre yıllık ücret belirlenecek. Zam oranı ilköğretim ve liseler için de aynı olacak. Geçen yıl zamsız öğrenci alarak ekonomik krizi velilere yansıtmamaya çalıştık. Bu zammı anlayışla karşılamalarını bekliyoruz.''

ERKEN KAYITTA İNDİRİM

Köprülü, dershanelerin gelecek aydan itibaren çeşitli sınıflar için seviye belirleme sınavları yapmaya başlayacağını belirterek, bu sınavlarda dereceye giren öğrencilerin çeşitli indirim oranlarında kayıt yaptırma hakkı kazanacağını bildirdi.

Öğrencilerin dershaneler tarafından ilan edilecek sınav tarihlerini takip etmelerini isteyen Köprülü, bu sınavlarda öğrencilerin ücretsiz kayıt imkanı dahi kazanabileceğini, aynı zamanda seviyelerini de ölçebileceğini sözlerine ekledi.