PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şampiyonlar şampiyonu


denizci
12-20-2009, 11:24
http://img4.mynet.com.tr/spr3/barca-estudiantes-19884_501.jpg



6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası'nı, normal süresi 1-1 biten maçta Arjantin temsilcisi Estudiantes'i uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 yenen Barcelona kazandı.
Abu Dabi'deki finalde Arjantin temsilcisi Estudiantes karşısında 1-0 geriye düşen Barcelona, 88. dakikada Pedro ile golü bulup maçı uzatmaya götürdü. Uzatma dakikalarında kupayı getiren golü ise, Arjantinli yıldız Lionel Messi kaydetti.
Barcelona, Arjantin temsilcisi Estudiantes'i 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu. Maçta 37. dakikada Boselli'nin kafa golüyle 1-0 öne geçen Estudiantes uzun süre maçı önde götürdü. 88. dakikada ise sahneye genç isim Pedro çıktı. Pedro kafa golüyle skora dengeyi getirdi ve maçın uzatmaya gitmesini sağladı. Maç boyunca durgun görünen Lionel Messi, yıldız olduğunu uzatma dakikalarında kanıtladı. Attığı golle kupayı takımına getirdi. İspanyolların yıldız ismi Iniesta bu maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.
Barcelona bu kupayla rekoru da kaptı. Bu sezon La Liga, Şampiyonlar Ligi, Kral Kupası, Avrupa Süper Kupası ve İspanya Süper Kupası'nı kazanan Barcelona, FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası'nın sahibi olarak dünya futbol tarihinde bir sezonda bütün kupaları müzesine götüren ilk ve tek takım oldu.
DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ POHANG
Turnuvanın 3.lük-4.lük maçında ise Güney Kore ekibi Pohang Steelers, penaltı atışları sonunda Meksika temsilcisi Atlante'yi 4-3 mağlup ederek şampiyonayı 3. sırada tamamladı.