PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : IVF nin Maliyeti Nedir


ExLoNy
12-19-2009, 20:19
Tüp bebek veya IVF tarafından erkek sperm ile yumurta hücresinin döllenme rahim dışında elde edilen bir süreçtir. Bu süreç kadının vücuttan ‘ova’ ya da yumurta çıkarmadan, sperm dışında kontrollü bir ortamda bir sıvı ortama döllenmenin ardından gelişimi için kadının rahim içine embriyo yerleştirmesıne izin gerektirir. O zaman Gamet Intrafallopian transferi gibi diğer üremeye yardımcı teknikler başarısız halede kullanılır. Bir konuşma terim çocuk IVF yöntemi nedeniyle doğan kullanılan ‘tüp bebek’ ve ilk başarılı gibi doğum 1978 yılında İngiltere’de elde olmasıdır.

IVF süreci öncelikle yumurtalığin uyarılması, yumurta alımı, gübreleme, seçme ve embriyo transferi beş aşamaları içerir. Yumurtalık uyarılması genellikle adet gününün üçüncü gününde başlar ve ovulasyon doğal bir süreç kontrolü de yumurtalıkların birden çok folikül büyümesini uyarmak için kullanılır. Tedavi gerektiren enjeksiyon ve sonuçları yakından izlenmesi on gün. Bu üreme sürecini etkilemeyeceğini Estradiol düzeyleri kontrol altında tutulur. Sonraki aşamada ovulasyon önce yumurtalıktan yumurta kaldırma sürecini içerir.

Genellikle 10-30 aralığında yumurta kaldırmak için önerilir. Süreci yumurtlama ve foliküler sıvı hemen önce yapılır, kaldırılır ve laboratuvara ova tanıtmak için teslim edilir. Döllenme sperm ile seçilen yumurta birleşme sürecini içerir. Iki kültür medya sürece 18 saat boyunca saklanır. Düşük sperm sayısı ve durumlarda, sperm doğrudan enjekte edilir. Döllenen yumurta daha sonra özel büyüme uyarımına tabi tutulur ve 6-8 hücre düzeyinde geldiğinde 48 saatlik ortamda tutulur.

Seçim süreci kalite ve embriyo gelişimi düzeyi dayanmaktadır. Embriyolar genellikle alım üç gün sonra aktarılır. Döllenmiş embriyolar embriyo transferi öncesi sınıflandırılır. Kadının yaşı, mevcut embriyolar ve diğer sağlık faktörleri sayısı transferlerin sayısını belirler. Çoğu durumda, birden fazla transfer gebeliğin sonlandırılması riskini önlemek için yapılır.

IVF maliyeti döngüleri gebelik yol için gerekli sayısına bağlıdır. Bu yeniden yaş ve bir kadının sağlık durumuna bağlıdır. 35 yaşın altındaki kadınlar için, IVF ve ortalama maliyet 33.784 $ ,Aynı şekilde kadınlar için 40 yukarıda ve aşağıda 44 aralık 100.000 $ – 312.500 $. Bu maliyetler Türkiye için de geçerlidir.

IVF ile başarı oranı da annenin yaşına bağlıdır. İnsan Döllenme ve Embriyoloji Kurumu kadınlarda başarı oranı 35 altında% 29.6, 35-37 göre bu değer% 23.6, 40-42 olduğunu 10,10%, yaşları 43-44 ve% 3.2 olan 0,7 44 $ yukarıda kadınlar için.

IVF şimdi birçok ülkede çok popüler bir yöntem ve sürekli araştırma içinde olan ve uygulanan bir yöntemdir.