PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows XP: Home veya Professional?


denizci
12-18-2009, 10:45
Windows XP'nin iki farklı sürümü, artıları ve eksileriyle mercek altında.

İşletim sistemi, PC'lerin kullandığı temel yazılımdır. Eğer mevcut işletim sisteminizi değiştirmek gibi bir niyetiniz varsa, öncelikle bilgisayarınızın özelliklerini gözden geçirmeli ve kararınızı bu doğrultuda vermelisiniz.

Bilgisayarınızı değiştirmek veya sahip olduğunuz sistemi güçlendirmek istiyorsanız, yeni sistemden en İyi şekilde faydalanmak için en İyi işletim sisteminin hangisi olduğu sorusunu kendinize mutlaka sormalısınız. Günümüzün modern PC'leri üzerinde kullanılan en yaygın işletim sistemi olan Windows XP, Windows XP Home Edition ve Windows XP Professional şeklinde ikiye ayrılmaktır.

Herhangi bir teknolojik "sıçrama" yapılması planlandığında, genellikle yazılımların en son sürümleri tercih edilir. Ancak üzerinde durulan konu işletim sistemi olduğunda, seçimi belirleyen daha önemli detaylar bulunduğunu da unutmamalısınız. Örneğin, PC ile genel kullanım alışkanlıklarını her zaman göz önünde bulundurmanız, belli bir sürüm tarafından sağlanan İyileştirmelerin diğer sürümlere göre neler olduklarını tam olarak bilmeniz gerekmektedir.