PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Aslantepe engellenmeye çalışıldı!"


*fanii*
11-14-2007, 23:28
http://www.webaslan.com/images/haber/2006/canaydin064_1411.jpg



"Aslantepe engellenmeye çalışıldı!"
Kulübümüzün Divan Kurulu'nun aylık olağan toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.

Takımımızın Galatasaray Lisesi, Tevfik Fikret Salonu'ndaki toplantıya, kulüp başkanı Özhan Canaydın, rahatsızlığının ardından ilk kez katıldı. Başkan Canaydın, toplantıya 40 dakika gecikmeyle gelirken, üyeler tarafından ayakta alkışlandı.

Divan Kurulu toplantısında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Canaydın, ''Ciddi bir rahatsızlığı atlattık. Allah'ın yardımı ve desteğinizle ayaktayız. Büyük bir camiayız, böyle bir durumda herkes kemik gibi oluyor, birleşiyor, büyük Galatasaray'ın ne olduğunu dosta düşmana gösteriyor. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu bana, 'Kralları, prensleri ameliyat ettim. Bu kadar ilgi gösterilen bir hastayı ameliyat etmedim, ne kadar büyük camiasınız, bundan sonra ben de Galatasaraylıyım' dedi'' şeklinde konuştu.

-''DIŞ GÜÇLER ENGELLEMEYE ÇALIŞTI''-

Canaydın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den temel atma ruhsatı aldıklarında, aralık ayında ''hayali değil, gerçek temel atma törenini'' yapacaklarını ifade ederken, bazı dış güçlerin Aslantepe Stadı'nın yapılmasını engellemek istediğini öne sürdü.

Başkan Özhan Canaydın, bunu uzun müddet engelleyen dış güçler olduğunu anlatarak, şunları söyledi: ''Bu güçler, bunu bir yerde itiraf ederken, (Bunu 8-10 kulüp başkanı teyid etti) 'Bunlar Ali Sami Yen Stadı'ndan yılda maksimum 10-12 milyon dolar kazanıyor ama Aslantepe'ye geçtiği zaman minumum 40 milyon dolar kazanacak. Bu geliri elde ettiğinde biz Galatasaray'ı yakalayamayız, sizler hiç yakalayamazsınız. Gelin birlik olalım, gidelim bu olaya mani olalım' diyorlardı. Yeni seneye, inşaatımız başlamış olarak gireceğiz. Her şeyin ileriye gittiğini görüyoruz, biraz 'pembe gözlük' denilse bile, evet, o pembe gözlükle bakıyoruz. Güzel günler göreceğiz.''

-HAZNEDAROĞLU: ''RİVA UNUTULMADI''-

Kulüp İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu ise yönetim kurulu faaliyetleriyle ilgili kurulu bilgilendirirken, Riva arazisi ile ilgili konuların, sanıldığı gibi unutulmadığını belirterek, zamanı geldiğinde, kulüp yararına en uygun şekilde Divan Kurulu'nun huzuruna getirileceğini anlattı.

Kulüp genel sekreteri Cengiz Özyalçın da Maslak'taki binicilik tesislerinin sahibinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olduğunu, 2008 haziran ayına kadar buraya sponsorlar desteğiyle yeni tesisler yapacaklarını söyledi.

-YÖNETİM İLE DİVAN ARASINDA SOĞUK SAVAŞ-

Toplantıda, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ile yönetim kurulu arasında soğuk bir savaş yaşandığı ortaya çıktı. Başkan Aktar'ın, toplantının başında yönetimi eleştirmesine, kulüp başkanı Canaydın tepki gösterdi. Canaydın, Divan Kurulu başkanıyla bazı anlaşmazlıklarının olduğunu belirterek, ''Hastalığım sırasında, geçmişteki bütün divan kurullarını inceledim. Divan'ın bir şov yeri olmadığının tespitini yaptım. Divan danışma yeri, hataların burada tartışıldığını gördüm. Aralık ayında, yaptığım bir çalışmayı açıklayacağım. Galatasaray yüce divanının, görevlerini en iyi şekilde yapan, yol gösteren, Türkiye çapında bir danışma merkezi olduğunu gösteren bir çalışmayı açıklayacağım'' diye konuştu.

Bu konuşmadan sonra yeniden görüşlerini açıklayan Aktar, başkan Canaydın ile aynı şekilde düşünmediğini söyledi.

-SUTOPU SPORCULARI ÖDÜLLENDİRİLDİ-

Divan Kurulu toplantısında, 2007 yılında sutopunda başarılar kazanan sporcular ödüllendirildi. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ve kulübün önde gelen isimleri, şampiyon sutopçulara beratlarını, üyelerin alkışları eşliğinde verdi.

Bu arada, Divan Kurulu'nun binicilik tesisleri ve şubesi ile ilgili hazırladığı rapor da toplantıda okundu. Raporda, şubenin tek bir sporcusu olduğu belirtilirken, binicilik tesislerinin at binmeye ve antrenmana imkan verecek düzeyde olmaması nedeniyle, sporcunun atlarının Sipahi Ocağı Kulübü'nde bulunduğu ve antrenmanlarını da aynı kulüpte yaptığı açıklandı.

-KOZAK: ''50 MİLYON DOLARLIK REKOR TRANSFER YAPILDI''-

Divan Kurulu Üyesi Hayrettin Kozak, Adnan Sezgin'in bir dergiye transferlerle ilgili verdiği bilgileri eleştirdi. Transfer maliyetinin söylendiği gibi çok az olmadığını savunan Kozak, ''Bu sezonki transfer harcaması en az 50 milyon dolardır. Galatasaray tarihinin en yüksek transfer harcama bedelidir. Sadece Lincoln'ün transfer maliyeti, bonservis dahil 24 milyon dolardır. Bu da futbolcu bazında en yüksek transfer rekorudur. Önemli bir futbolcudur, ancak bu futbolcunun 38 maçlık Alman Ligi'nde seneler itibariyle kaçar maç oynadığına bakın. Türkiye'ye geldiğinden bu yana 19 maçlık dönemin 6'sında çeşitli nedenlerden dolayı yer almadı'' diye konuştu.

Transfer döneminde çok önemli oyuncular kaybedildiğini kaydeden Kozak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Mondragon ile Tomas bunların en önemlilerindendir. İkisi de maçların hemen hemen hepsinde oynamıştır. İlic'i 2.5 milyon avroya alıp, 900 bin avroya satmışız ve 1.6 milyon avro zarar etmişiz. 50 milyon dolarlık takımda şu an birtakım eksiklikler görüldü. Bunun için de ocak ayında yeniden transfer yapılması gündeme geldi.''

Kozak, takımın başına getirilen teknik direktör Feldkamp ile ilgili, ''Feldkamp'ın altı çürüktür. Hiç değilse Bülent Ünder acilen yanında oturtulmalıdır. 73 yaşındaki adamı sezon ortasında göndermek bize yakışmaz'' ifadesini kullandı.

Üyelerden Yılmaz Toköz de kulüpte seçimlerin yaklaştığını ifade ederek, ''Bazı toplantılar yapılıyor. Başkan adayı çıkıyor. 50 yıllık Galatasaraylıyım, çıkan adayı tanımıyorum'' dedi.

DİGİMAX
11-15-2007, 10:35
doğrudur volla...