PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows XP'nin Hata Mesajlarını Anlamak


denizci
12-18-2009, 10:43
Windows XP ile çalışırken problem yaşamak istemiyorsanız, hata mesajlarını doğru yorumlamalısınız.


Sakince çalışıyorsunuz... Herşey yolunda giderken, sistemde hata oluştuğuna dair sevimsiz bir mesaj ortaya çıkıyor. Bu hata mesajı gerçekten tehlikeli olabilir; ancak paniğe kapılmadan önce aşağıdaki satırlara göz atmanızda yarar var.

Bilgisayar ancak özel bir yazılımın yardımı ile kullanılabilir. İşletim sistemi adı verilen bu özel yazılım olmasaydı, bilgisayar da hiçbir işe yaramazdı. Bahsettiğimiz işletim sistemleri, normal şartlarda kendilerine verilen komutlara uyarlar ve hiçbir sorun çıkmayacak şekilde çalışırlar. Ancak zaman zaman, kusursuz gibi görünen bu yazılımların da hatalar karşısında çaresiz kaldıkları anlar olabilir. Hataların en önemli nedeni ise, işletim sisteminin anlayamadığı komutlardır. Yazılım programlanırken ufak tefek insan hataları olabilir ve bu durumlarda bilgisayar, bu hatalı komutları tanımlayamaz.

Eğer bilgisayarla çalışırken önemli ya da önemsiz bir sorun yaşarsanız, işletim sistemi bir şeylerin ters gittiğine (veya gidebileceğine) dair küçük mesajlarla sizi uyarır. Ayrıca bilgisayar sorunun ne olduğunu saptayabilmişse, hatanın giderilmesi için neler yapmanız gerektiğini de söyleyebilir. Hatalar karşısında çaresiz kalmak istemiyorsanız, bu küçük mesajların anlamlarını öğrenmek zorundasınız.