PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows XP'yi Kişiselleştirin


denizci
12-18-2009, 10:42
Size benzeyen ve sizinle uyum içerisinde çalışan bir bilgisayar ile veriminiz büyük oranda artar.

Bilgisayar ile çalışmak bilgisayara uyum sağlamak değil, tam tersine bilgisayarın bize uyum sağlamasıdır. Bilgisayarı ne amaçla kullanıyor olursak olalım, önemli olan ihtiyaçlarımıza cevap verecek şekilde ayarlanmasıdır.

Bilgisayarlarımızda kullandığımız temel yazılım olan işletim sistemleri, her yeni sürüm ile daha çok özelliği ve daha büyük bir kullanım kolaylığını bünyelerine katmayı hedefliyorlar. Ancak bunca yıldır sürekli değişip gelişen işletim sistemlerinin en önemli başarıları; hiç kuşkusuz göze hoş gelmeleri ve tabii ki eğlenceli olmaya başlamalarıdır. Tüm bunların temelinde ise, işletim sistemlerinin kullanıcılar ile dost olması için atılan adımlar yatıyor.

"Kullanıcı Dostu" anlamına gelen "User Friendly" terimini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu terim, işletim sistemlerinin hemen hepsinde sık sık karşımıza çıkıyor. Peki ama işletim sisteminin kullanıcı ile dost olması ne anlama geliyor? Eğer bir işletim sisteminin kullanıcı dostu olduğu iddia ediliyorsa, bu durumda bilgisayar ile çalışırken makineye karşı savaşıyormuş gibi hissetmeyeceksiniz demektir. Çünkü sistem, tüm işlemleri mümkün olan en kolay şekilde gerçekleştirmek için geliştirilmiştir ve kullanıcılar için mümkün olarak en yüksek kullanım kolaylığını sunar.

Windows, ilk sürümünden günümüze gelinceye kadar her zaman kullanım kolaylığı ve esnekliği konularında kendisini geliştirmeyi başarmıştır. Sonuçta da son derece kolay kullanabilen Windows XP sürümü ortaya çıkmıştır. Windows XP, masaüstünü kişi-selleştirmenize ve bu sayede kendi ayarlarınızı rahatlıkla kontrol etmenize izin veren son derece esnek bir yapı sunar. Şimdi gelin, bilgisayarınızı kişiselleştirerek daha rahat çalışmanızı sağlayacak küçük araçlara birlikte göz atalım..