PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Islak Mayo Hastalık Sebebi!


morciii
01-13-2008, 13:19
Islak Mayo Hastalık Sebebi!
Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mayoların değiştirilmemesi bir çok hastalığın oluşumuna zemin hazırlıyor. Erkeklerde uzun süre ıslak mayo ile oturmak idrar yolları enfeksiyonuna ve hatta prostata neden olabiliyor!
Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güray Okyar, erkeklerin denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka mayolarını değiştirmesi gerektiğini belirtti. Islak mayo ile kalınması durumunda çeşitli hastalıkların oluşabileceğini ifade eden Prof. Dr. Okyar, "Erkeklerde uzun süre ıslak mayo ile oturmak, idrar yolları enfeksiyonu ve prostata neden olabilir" diye konuştu.
Mayoların hava almayan kumaşlardan yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Okyar, "Mayolar naylondan yapılmıştır ve sentetik maddeler içerir. Bu maddeler testislerin hava almasını engeller. Ayrıca genital bölgenin uzun süre ıslak kalması, birtakım hastalıklara zemin hazırlar. Bu nedenle havuz ya da denizden çıkıldığı zaman ıslak mayoların çıkarılıp kuru mayoların giyilmesi gerekir" dedi.

Slip Yerine Şort Tipi İç Çamaşırı Tercih Edin

Dar iç çamaşırlarının da genital rahatsızlıklara neden olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Okyar, "Özellikle pamuklu olmayan iç çamaşırlar, testislerin hava almasına engel olduğu için erkeklerin üreme sağlığında sorun yaratabiliyor" diye konuştu.
Erkeklerin slip iç çamaşırı yerine şort türü iç çamaşırları tercih etmesinin faydalı olacağını kaydeden Prof. Dr. Okyar, şöyle konuştu:
"Slip iç çamaşırlar testisin skrotuma (testislerin bulunduğu torba) baskı yapıyor. Ayrıca pamuklu olmayan slip çamaşırlar genital bölgenin hava almasına engel oluyor. Bu durum bakteri oluşumuna neden oluyor. Bu nedenle şort tipi iç çamaşırların giyilmesi, genital sağlık açısından faydalıdır."