PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En Son Kullandıklarım


denizci
12-16-2009, 12:34
Daha önce kullandığınız dosyalara kolayca erişmenizi sağlayacak en kestirme yol.
http://www.chip.com.tr/images/content/20070123023448.jpg

Başlat menüsü altında bulunan "En Son Kullandıklarım" seçeneği, daha önce açtığınız dosyalara kolayca erişmenizi sağlıyor.

Windows, bilgisayar ile çalışırken vakit kaybetmenizi engelleyecek çok sayıda özelliğe sahiptir. Örneğin bir programı çalıştırmak ya da bir dosyayı açmak için, masaüstünüzde kısayol simgeleri oluşturabilirsiniz. Ama çok sayıda kısayol simgesi ile doldurulmuş bir masaüstünün çok da kullanışlığı olmayacağı kesin.

"Başlat" menüsü altında göreceğiniz "En Son Kullandıklarım" seçeneği ise, kısayollarla uğraşmadan ve sadece tek bir tıklamayla en son açtığınız dosyalara ulaşmanızı sağlayacaktır. Şimdi gelin, bu özelliği yakından tanıyalım.

1- "Başlat" menüsünde yer alan "En Son Kullandıklarım" satırının üzerine gelin. Kısa bir süre sonra, en son kullandığınız dosyaların listelendiği küçük bir kutu açılacaktır.

2- Farenin yardımıyla açmak istediğiniz dosyanın üzerine gelin ve hemen ardından sol tuşa tıklayın.

3- Seçtiğiniz dosya bir Word belgesiyse, Word programı otomatik olarak açılacak ve belgenizi görüntüleyecektir. Başka bir deyişle, dosya ile ilişkilendirilmiş olan program çalışır ve seçtiğiniz dosyayı kolayca açmanızı sağlar.