PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlat Menüsünü Organize Etmek


denizci
12-16-2009, 12:32
Başlat menüsüne yeni programlar ekleyerek hayatı kolaylaştırabilirsiniz.
http://www.chip.com.tr/images/content/20070121223223.jpg



"Başlat" menusunu ihtiyaçlarınız doğrultusunda organize ederseniz, sık kullandığınız program ve belgelere ulaşmanız da son derece kolaylaşır. Şimdi gelin, bunu nasıl yapabileceğimizi görelim.

Windows altında çalışan bir programı başlatmanın iki yolu vardır. İlki, masa-üstündeki kısayol simgesine çift tıklamak, ikincisi ise "Başlat" menüsü altında göreceğiniz "Tüm Programlar" seçeneğinden yardım almaktır. Kısayolları kullanmak ilk bakışta çok daha kolay gibi görünse de, bu yöntemin bazı dezavantajları olduğunu da kabul etmek gerekli. Örneğin bilgisayarda yüklü olan her program için masaüstünde bir kısayol simgesi bulunmayabilir. Ayrıca ekranınızda birçok pencere açıksa ve bu pencereler tüm ekranı kaplıyorsa, masaüstündeki simgelere ulaşmak hiç de kolay olmaz.

Bu gibi durumlarda ikinci yönteme baş vurmak zorundasınız. Windows, işinizi kolaylaştırmak için "Başlat" menusunu kişiselleştirmenize olanak tanır. Örneğin "Başlat" menüsüne herhangi bir programı ya da dosyayı ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde, istemediğiniz program ve dosyaları bu menüden çıkartma şansınız da var. İşte "Başlat" menüsünü kişiselleştirmenin yolu...