PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrak Çantası ile Güncel Dosyalar


denizci
12-16-2009, 12:28
Bu yazıda Evrak Çantası ile tanışacak ve neler yapabildiğini öğreneceksiniz...
http://www.chip.com.tr/images/content/20070121025320.jpg


Windows'un yararlı araçlarından biri de Evrak Çantası'dır. Ancak bu küçük araç, sağladığı kolaylıklara rağmen pek tanınmıyor ve çok az kullanılıyor. Biraz sonra Evrak Çantası ile tanışacak ve neler yapabildiğini öğreneceksiniz...

Ofiste oluşturduğunuz belgeleri diskete kopyalayarak eve getirdiniz ve bazılarının üzerinde değişiklikler yaptınız. Daha sonra aynı belgeleri ofise geri götürdünüz. Bu belgelerin üzerinde çalışmaya devam etmek için, öncelikle değiştirdiğiniz dosyaların son halini daha öncekilerin üzerine kopyalamanız gerekli. Ama değiştirdiğiniz belgelerin hangileri olduğu konusunda emin değilsiniz.

İşte Evrak Çantası, tam da bu noktada devreye girer. Eski dosyaları otomatik olarak güncellemek ve belgelerin farklılıklarını karşılaştırmak için Evrak Çantası'nın "Güncel-leştir" seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, farklı bilgisayarlar arasında gidip gelen belgelerin en son halini bulmanız açısından son derece yararlıdır.

Okuyacaklarınız, başlangıçla biraz karışık gibi görünebilir. Ancak biraz tecrübe kazandığınızda, aslında her şeyin ne kadar basit olduğunu siz de anlayacaksınız.