PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pencereler Arasında Yolculuk


denizci
12-16-2009, 12:25
Bir pencereden diğerine geçiş yapmanın farklı yolları.
http://www.chip.com.tr/images/content/20070120213123.jpg


Bir programdan açık olan diğer bir programa geçmek için, uygulama çubuğundan programın ismini tıklayabilirsiniz. Ancak bu, en hızlı seçenek değildir; çünkü ellerinizi klavyeden kaldırmanız ve fareyi kullanmanız gerekecektir. Bu bölümde, fareyi kullanmadan programlar arasında nasıl geçiş yapacağınızı öğreneceksiniz.

1- Yeni bir program çalıştırın. Bu programın isminin, uygulama çubuğunda yer alan diğer program isimleri arasında belirdiğini göreceksiniz.

2- Şimdi klavyedeki "ALT" tuşuna basın. Bu tuşu bırakmadan "TAB" tuşuna da basın. Ekranda küçük bir kulu belirecektir. Bu kutuda, o an açık olan programların simgelerini göreceksiniz.

3- "ALT" tuşunu basılı tutmaya devam edin; ancak "TAB" tuşunu bırakın. Şimdi "TAB" tuşuna tekrar basın ve bir kez daha bırakın. Aktif olan programı gösteren karenin sağa doğru kaydığını göreceksiniz. "TAB" tuşuna her basışınızda, bu kare sağındaki simgenin üzerine kayacaktır.

Kare geçiş yapmak istediğiniz program simgesine ulaştığında, her iki tuşu birden bırakın. Kutu ortadan kaybolacak ve kullanmak istediğiniz son program ön plana gelecektir.

Bu yöntem, belki de açık programlar arasında gezmek ve geçiş yapmak için en pratik yoldur. Üstelik hiçbir şekilde fare kullanmanıza da gerek kalmaz.