PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows İle Eğlence


denizci
12-13-2009, 13:23
Karmaşık PC oyunlarını denemeden önce Windows'un içindeki basit oyunlardan başlayın.
Windows işletim sisteminin donatıları arasında oyunlar da bulunmaktadır. Hem Windows XP'de hem de Windows Millennium Edition'da 11 adet oyun yer alır. İşte bunlardan bazıları...

FAREYİ HIZLI KULLANMANIZ İÇİN

Mayın Tarlası isimli küçük oyun, fare ile egzersiz yapmak için çok iyi bir seçenektir. Bu sayede masaüstünde rasgele tıklamak yerine hem eğlenceli dakikalar geçirebilir, hem de fare kullanımında uzmanlaşabilirsiniz.

Windows XP'de Mayın Tarlası'na ve diğer tüm oyunlara Başlat'ı tıklayarak, ardından Bütün Programlar'ı ve sonunda Oyunlar'ı seçerek erişebilirsiniz. Windows ME'de ise açma sırası şu şekilde olmalıdır: Başlat / Donatılar / Oyunlar.

Mayın Tarlası: Mayın Tarlası'nı seçince dikdörtgen şeklindeki küçük bir pencere belirecektir. Oyunumuz son derece basit. Yapmanız gereken, mümkün olan en kısa sürede kutucukların içinde saklanmış mayınları bulmak ve patlamalarını engellemek.

İlk olarak rasgele bir kutucuğa tıklayın. Eğer çok şanssız değilseniz bir sayı belirecektir. Bu sayı, seçtiğiniz kutucuğa komşu olan kutuların kaçında mayın gizlendiğini temsil eder. İçinde mayın bulunmayan bir kutucuk, kenarlarında sayıların olduğu bir alan olarak belirir.

Mantığınızın da yardımıyla hangi kutucuklarda mayınların bulunduğunu belirlemek zorundasınız. İşinizi kolaylaştırmak için size göre riskli olan kutucukların üzerinde farenin sağ tuşuna tıklayarak küçük bayraklar yerleştirebilirsiniz. Tuşu bir kez daha tıkladığınızda ise bayrak yerine soru işareti görünür. Üçüncü tıklamada soru işareti kaybolacaktı r. Üst bölümde gördüğünüz iki sayaçtan biri keşfedilmemiş olan mayınların sayısını, diğeri ise oyun başından itibaren geçen süreyi gösterir.