PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows İle İş Başı


denizci
12-13-2009, 13:22
Windows XP bir grup önemli donatı sunuyor. Bu sayfalarda, ileride Windows'la ilgili bölümlerde tek tek anlatılacak olan başlıca donatılara genel bir giriş yapacağız. Programlara erişmek için daima "Başlat" düğmesinden yola çıkmalısınız.

OYUNLAR

Windows XP'nin görev çubuğundaki "Başlat" düğmesine basarak ve "Bütün programlar"ı seçerek Oyunlar grubunu bulabilirsiniz. Burada Mayın Tarlası, Solitaire, Hearts, Spider gibi kart oyunları bulunur. Ayrıca tilt oyunun üç boyutlu bir simülasyonu olan Pinball da bu bölümdeki yerini almıştır. Tavla, Hearts, Othello ve Spades internet üzerinden de oynanabilir ve dünyanı n herhangi bir yerinden rakiplere meydan okumanıza olanak sağlar. Bu oyunları ilerki sayfalarda daha ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Bahsettiğimiz 11 oyun Windows ME'de de bulunuyor. Ancak bu kez oyunlar grubuna erişmek için Başlat menüsü altında yer alan Donatılar grubuna tıklamanız gerekli.

PAINT

Şekiller yaratmak ve bu şekilleri boyamak için kullanılır. Ancak sadece renkli şekillerle çalışmak zorunda değilsiniz. Siyah-beyaz mı yoksa renkli bir şekil mi çizeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz. Eğer yarattığınız şekilden memnun değilseniz hiç problem değil... Bu şekli her zaman silebilir ve baştan başlayabilirsiniz. Her çizim çember içine alınabilir, genişletilebilir, uzatılabilir ve değişik biçimlerde deforme edilebilir. Ayrıca Paint ile yaratılan şekiller diğer belgelerin içine de yerleştirilebilir (örneğin kelime işlemcisiyle yazılmış bir metine).