PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Sistem İçin Birçok Pencere


denizci
12-13-2009, 13:22
Eğer işletim sistemi yüklenmemiş bir bilgisayarla karşı karşıya kalırsanız, bunun sadece gürültü yaratan ve ısı üreten anlamsız bir kutu olduğunu düşünebilirsiniz.

İşletim sistemi bilgisayar, donanımlar (klavye, fare, yazıcı, mikrofon vb.) ve programlar arasındaki arayüzü temsil eder ve bilgisayarla gerçekleştirilen bütün faaliyetler için zemin oluşturur.

Bilgisayar kullanıcıları, işletim sistemini sabit disk üzerindeki bilgilerin yazılması, kopyalanması ve düzenlenmesi, bir CDROM okuyucunun kullanımı, grafik ve fotoğrafların düzenlenmesi, müzik dinlemek ve daha birçok iş için kullanabilir. Klavye üzerindeki tuşların yardımıyla karakterlerin girilmesi ve ekranda görüntülenmesi gibi çok basit işlemler bile işletim sistemi tarafından kontrol edilir.

GRAFİK ARAYÜZÜ

Windows XP, günümüzde PC'lerin çoğunluğu tarafından kullanılan işletim sistemine verilen isimdir. Bu işletim sistemi grafik arayüzüne sahiptir ve eğer bugün bir bilgisayar alırsanız, onu önceden yüklenmiş bulmanız çok olasıdır.

Windows XP'nin temelinde, her biri özel bir anlam içeren ve farklı görevlere sahip olan simgeler bulunur. Öncelikle bu simgelerle çalışmayı çok iyi öğrenmek gerekir. Böylece ileride Windows XP altında çalışan diğer tüm programların kullanımı da kolaylaşır. Çünkü bu programlarda göreceğiniz komutları n büyük çoğunluğu, işletim sistemi ile benzer özellikler gösterir.