PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 7 yerelleşiyor


denizci
12-12-2009, 11:41
Microsoft Windows 7, 10 Afrika diline çevirilerek daha da yaygınlaşması sağlanacak. Aynı zamanda yazılım korsanlığıyla savaş, yerel dillerin internet üzerinde daha yaygın kullanımı, İngilizce ve Fransızca dışında bilgisayar kullanımının daha derine nüfuz etmesinin saplanması hedefleniyor.

2011 yılında Windows 7 "Sesotho sa Leboa, Setswana, isiXhosa, isiZulu, Afrikaans, Hausa, Igbo, Yoruba, kiSwahili,Amharic" dillerine destek sunacak. Microsoft Doğu ve Güney Afrika vatandaşlık idarecisi olan Mark Matunga "Bu Afrika'da teknolojiye tanıdık bir durum içerisinde erişimin sağlanması ve dil ile engellerin yıkılması için" diyor.

Esas amaçlardan birisinin korsanla mücadele olduğu göze çarpıyor. Bununla birlikte yerel dillere desteğin korsanı azaltıp azaltmayacağı belli değil. Matunga'ya göre korsan kullanımı dil ya da Microsoft'tan ziyade telif haklarının kültürel olarak kabul görmesine bağlı.

Her halükarda Microsoft, kullanıcılara daha fazla yerelleştirilmiş destek sağlayarak yabancı dil bilmeyen ve bilgisayar kullanımında sıkıntı çeken kullanıcıların ilk adımı atmasını kolaylaştırmış olacak.