PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows satın alırken sahte ambalajlardan kaçının


denizci
12-12-2009, 11:38
Korsan yazılımları sahte ambalajlarla pazara sunan organize suç örgütleri nedeniyle tüketiciler mağdur oluyor.

Taklit ambalajlar içinde kurulum CD'si olmayan, el kitapçığı fotokopileri ve hatalı etiketlerle satılan sahte ve ikinci el Windows paketleri, kullanıcıları ciddi sorunlarla baş başa bırakıyor.

Sahte Windows kullanıcıları çeşitli tehditlere karşı savunmasız kalırken, yetkililere göre bu tür sahte ürünleri satanlar, dolandırıcılık ve telif haklarını ihlal suçlarını işliyor.

Son aylarda sahte veya kullanılmış 2. el Windows işletim sistemi ürünlerinin pazarda dolaştığını tespit eden yetkililer, gerekli uyarılar üzerine harekete geçerek bu ürünleri satanlar veya aracı olanlar hakkında yasal süreci başlattılar. Taklit ambalajlar içinde kurulum CD'si dahi olmayan bu yazılımların, çok düşük bir fiyatla pazarlandığı için büyük bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken uzmanlara göre bu kara ekonomi ağırlıkla organize suç örgütlerini besliyor. Her yıl yaklaşık 9,5 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı ile yenilikçi yazılımlar geliştiren Microsoft, dünya çapında tüketicileri sahte yazılımların neden olduğu sorunlar konusunda bilgilendirirken, yerel kamu otoritelerini sahte yazılımın ekonomiye verdiği zararlar hakkında aydınlatıcı çalışmalar yapıyor.