PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk kalecinin müthiş kafası hayat verdi!


kont
12-10-2009, 15:05
Türk kalecinin müthiş kafası hayat verdi!

Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında temsilcimiz Sinan Bolat'ın kalesini koruduğu Belçika temsilcisi Standard Liege ile Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar karşı karşıya geldi. Maurice Dyfrasne Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona ererken maçın 95. dakikasında Sinan'ın attığı gol takımına UEFA Avrupa Ligi kapısını açtı.
41. dakikada AZ Alkmaar, Jeremain Lens ise 1-0 öne geçti ve devre böyle sona erdi. Bu skorla Alkmaar yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edecekti.
SİNAN BOLAT'IN MÜTHİŞ GOLÜ İÇİN TIKLAYIN... (http://www.sporx.com/sxtv/?frm_id=13430)
İkinci yarıda Standard Liege seyircisinin desteğiyle gol bulmak için ataklarını sıklaştırsada bir türlü aradığı golü bulamadı. Tam maç böyle mi bitiyor derken sahneye kaleci Sinan Bolat çıktı. Standard Liege'nin 95. dakikada kazandığı serbest vuruşta ileri çıkan Sinan, ceza sahasına gelen topa adete bir forvet oyuncusu gibi yükselerek kafayı vurdu ve son dakikada takımına beraberliği getirdi.
1-1'lik beraberliğin ardından Standard Liege puanını 5'e yükseltti ve grubu üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. AZ Alkmaar ise puanını 4'e yükseltmesine rağmen son sırada kalarak Avrupa defterini böylece kapatmış oldu.
Sinan Bolat attığı gol ile tarihe de geçti. Şampiyonlar Ligi'nde top oyundayken ve süre devam ederken gol atan ilk kaleci unvanına erişen milli futbolcu golün ardından coşkulu bir sevinç yaşadı.
http://adm.sporx.com/img/2009/12/101260405041.jpg
KISACA SİNAN BOLAT:
21 yaşındaki genç kaleci 1988 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. Futbolda ilk profesyonelliğini Belçika'nın Genk takımında yaşayan ve bu ekipte üç sezon forma giyen Sinan Bolat 2007 yılından beri Milli Takım için de ter döküyor.
Adı bir dönem Fenerbahçe ile de anılan genç kaleci 2010 Dünya Kupası Elemeleri için mücadele eden A Milli Takım kafilesinde de yer almıştı. Türk futbolseverlerin Sinan Bolat ile en iyi tanışması ise geçtiğimiz sene Mayıs ayında yaşandı. Belçika Jupiler Pro League'de Standard Liege son hafta karşılaşmasında Gent'i 1-0 mağlup ederken bu maçta uzatma dakikalarında penaltıyı kurtaran Sinan yine takımına hayat vermişti. Bu penaltı ile Standart Liege, Anderlecht ile ligi 77 puanla bitirmiş ve iki takım arasında oynanan play-off mücadeleleri sonucu Standart Liege şampiyonluğa uzanmıştı. Sinan'ın kurtardığı penaltının değeri büyüktü.
Ocak 2009'da Standard Liege'e transfer olan Sinan Bolat için Belçika kulübünün Genk'e ödediği rakam ise 150 bin avro. Bolat'ın kulübüyle olan sözleşmesi ise 2013 yılında sona erecek.



10.12.2009