PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye’nin altı bölgesinden en güzel termal merkezler, SPA’lar.


Kalpsiz_
01-13-2008, 10:36
MARMARA BÖLGESİ

Tuzla Kaplıcaları

http://www.tuzlakaplicalari.com/pics-galeri/4-by.gif

http://www.tuzlakaplicalari.com/pics-galeri/13-by.gif

http://www.tuzlakaplicalari.com/pics-galeri/11-by.gif

http://www.tuzlakaplicalari.com/pics-galeri/7-by.gif

İstanbul Tuzla’daki "İçmeler" Türkiye topraklarındaki en eski kaplıcalardan biri. 16’ncı yüzyıl gezgini ve tarihçi Evliya Çelebi ziyaretinin ardından içmeler hakkında şu notu düşmüş: "Şifa veren bu sular, yaz aylarında İstanbul ve çevresinden gelenlerce kullanılıyor. İnsanlar bir araya gelerek eğleniyor ve şifalı sulardan yararlanıyor." Günümüzde sağlık ve şifa amaçlı kullanılan Tuzla Kaplıcaları Atatürk’ün 1927 yılındaki ziyaretinin ardından resmi statü kazandı. Farklı güzellik terapileri içermeyen kaplıcanın suları, içme ve banyo amaçlı kullanılıyor. Suları mineral bakımından çok zengin. Sodyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi katyonlar içeriyor. Litre başına düşen 221 miligramlık kalsiyum oranı standartlara göre oldukça yüksek. Kaplıca suyunun yararını görebilmek için ilk gün 2 litre, ikinci gün 3 litre ve üçüncü gün 2,5 litre su içmek en etkili yöntem.

Tel: (0216) 395 53 86/88 www.tuzlaicmeleri.com (http://www.tuzlaicmeleri.com/)

Çelik Palas Oteli

http://www.celikpalasotel.com/images/galeri/hamam/photomainlarge.jpg

http://www.turkiyeotellerirehberi.com/images/506otel.jpg



Çelik Palas, Türkiye’nin en eski ve en saygın kaplıca otellerinden. 47 derece sıcaklıktaki kaynak suyu yetişkinler tarafından içilebilme özelliğine sahip. Yüksek oranda demir içerdiği için çocuklar tarafından içilmesi uygun bulunmuyor. Havuzlardaki suyun sıcaklığı ise 41 derece. Termal suları romatizma ve nevralji ağrılarını dindirerek ekrem iltihabı ve siyatiği hafifletiyor. Birçok hasta terapi sonrası çok faydalı fizyoterapi sonuçları elde ettiklerini, egzama ve çeşitli jinekolojik şikayetlerinden kurtulduklarını belirtiyor. Uygulanan klasik, yerel, İsveç, selülit ve yüz masajları iyileştirici gücü olan suların tamamlayıcısı.

Tel: (0224) 233 38 00 www.celikpalas.com (http://www.celikpalas.com/)


İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Kızılcahamam

Ankara’nın tüm kuzey ve batı bölgesinde bulunan jeotermal kaynaklar içinde Kızılcahamam en konforlusu. Bölgede çok sayıda otel ve tesis bulunuyor ve bazı otellerin sıcak su kaynaklarına doğrudan erişim mevcut. Soğuksu Ulusal Parkı’nın içindeki yerleşim alanı, 1800 metre yükseklikteki dağ tepelerine konuşlanmış. Kızılcahamam’da su sıcaklığı 50 derece, su akış hızı ise 2,8 lt/sn. Tesisler her gün 3 bin 500 kişiye konaklama imkanı sunuyor. Hem yıkanmaya, hem de içmeye elverişli sular, Kızılcahamam markasıyla şişelenmiş şekilde satılıyor.

Kızılcahamam Milli Parkı Tel: (0312) 736 11 15 - 736 16 48

http://www.ab-ihayat.com/abihayat/resimler/resim.jpg

http://www.ab-ihayat.com/abihayat/resimler/tren.jpg

Pansiyonlarla birlikte yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasitesine sahip, dört ayrı otel bulunan kaplıca bölgesinde, fizik tedavi üniteleri, özel banyolar, açık ve kapalı termal havuzlar, çamur ve bitki banyoları bulunuyor. 3 yıldızlı Hotel Ab-ı Hayat'ta, kaynağından çıkan 73'C kaplıca suya terkos suyu katmadan, son sistem teknolojisiyle 40 C'ye düşürerek saf olarak sağlığınıza sunuluyor. Otelin yılbaşı programı 4 gece 5 gün kişi başı 200 milyon lira.

http://www.ab-ihayat.com/abihayat/resimler/kaplica_1.jpg

Tel: 03127365620


Asya Kızılcahamam Termal Tatil Köyü, devremülk olarak hizmet veriyor. Tesis haziran ayında her birimiyle hizmete girecek. Tatil köyünün 0800 261 14 34 nolu ücretsiz hattından bilgi sahibi olabilirsiniz.

http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gifBu resim ekranınıza sığabilmesi için küçültülmüştür. Bu alana tıklayarak büyük resimi görebilirsiniz. Orjinal resimin boyutları 720x494.http://www.asyafin.com.tr/turkish/galeri/resimler/01.jpg

http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gifBu resim ekranınıza sığabilmesi için küçültülmüştür. Bu alana tıklayarak büyük resimi görebilirsiniz. Orjinal resimin boyutları 720x494.http://www.asyafin.com.tr/turkish/galeri/resimler/06.jpg


AKDENİZ BÖLGESİ

Sungate Port Royal

http://www.hotelguide.com.tr/hogresim/medium/A07070698-3.jpg (http://javascript%3cb%3e%3c/b%3E:;)

http://www.hotelguide.com.tr/hogresim/medium/A07070698-4.jpg (http://javascript%3cb%3e%3c/b%3E:;)

Kemer’deki Sungate Port Royal, ihtişamına paralel, yüksek bir fiyatla hizmet sunuyor. 8 bin metrekarelik alan üzerine kurulu tesisin yolunda hiç kimseye rastlamadan kilometrelerce yürüyebiliyorsunuz. Buhar tedavileri, hidroterapi ve yüksek basınçlı duşlar aracılığıyla stres seviyenizi düşürebilirsiniz. Otelde 40’ın üzerinde türde Uzakdoğu masaj tekniği, rahatlama metodu ve fizik tedavisi bulunuyor. Otel, Feng Shui feslefesine uygun biçimde dekore edilmiş. Sungate Port Royal klasik masaj yöntemlerinin yanı sıra, Thai ve İsveç masajları ile Pasifik Adaları’nın doğal bir tekniği olan sıcak kaya tedavisini de konuklarına sunuyor. Sıcak mermerde masaj, dökme duşları, Shiatsu masajı, aromalı sıcak yağ terapisi kurutulmuş bitkilerle buhar maskesi gibi hizmetler var.

Tel: (0242) 824 00 00 www.sungatehotels.com (http://www.sungatehotels.com/)

Demre Kaplıcası (Sura)

Çok bilinmediği için ziyaretçisi de az olan bu kaplıca, bölgede gidilmesi gereken yerlerin arasında. Bilinen pek çok tesise oranla çok bakir ve sülfürlü ve bol kabarcıklı suları görülmeye değer. Romalılar döneminden kalma balık efsanelerinin de odak noktası. Bir efsaneye göre, Demre’de nehir kenarında mızıka çalan bir adama görünen ve ona gelecekten haberler veren bir balık bulunuyor. Ancak, sudaki sülfür oranını düşünecek olursak bu efsanenin gerçek olması pek mümkün görünmüyor. Bugün sular o kadar soğuk ki, yoğun bir basınçla zengin bir yeraltı kaynağından geldiği şüphesiz. Bölgeyi çevreleyen taşlar ve kayalar süfürün etkisiyle bembeyaz olmuş. Demre merkezinden dört kilometre uzaktaki kaplıca, Kaş yolu üzerinde sol tarafta yer alıyor. Havuzlara su taşıyan beton boruları takip ederek buraya ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Demre Belediyesi, Tel: (0242) 871 50 51

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erzurum Kaplıcaları

Erzurum’un 40 kilometre batısındaki Pasinler Kaplıcası, bölgedeki en tanınmış tesis. Ancak, Swan okuyucularına daha konforlu ve temiz olduğu için Kale Otel’de konaklamalarını tavsiye ediyor. 70 kişiye konaklama olanağı sunan tesiste ayrıca yarı olimpik bir havuz bulunuyor. Kale Otel, düzenli bir aile işletmesi.

Kale Otel Phasis Termal Tesisleri Tel: (0442) 661 49 92 /93

http://www.turkforum.net/images/statusicon/wol_error.gifBu resim ekranınıza sığabilmesi için küçültülmüştür. Bu alana tıklayarak büyük resimi görebilirsiniz. Orjinal resimin boyutları 1280x960.http://www.kultur.gov.tr/TR/resimgoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=135777&RESIMISIM=ilica_kaplicasi.JPG

Yeni bir kaplıca tesisinin hizmete girdiği Ilıca, Erzurum’un batısında, şehre 15 kilometre uzaklıkta. 38 derecelik su sıcaklığı ve tüm doğallığıyla, karaciğer rahatsızlıklarından idrar yolları şikayetlerine kadar birçok alanda tedavi olanağı sunuyor.

Ilıca Belediyesi Termal Otel İşletmesi: (0442) 631 30 28

Köprüköy’deki Deli Çermik Kaplıcası, kaynağı kutuplardan gelmişçesine akan soğuk sulara sahip. Kaplıca öyle güzel konumdaki şifalı sulardan faydalanmanın yanında bir doğa gezisi için de ziyarete değer. Gelen ziyaretçilere restoran ve piknik alanlarıyla hizmet veriyor. Tesisler yalnızca temmuz-ağustos aylarında faaliyet gösteriyor.

Deli Çermik Kaplıca ve Dinlenme Tesisleri Tel: (0442) 691 20 90

KARADENİZ BÖLGESİ

Otingo

Gürcistan sınırında yer alan Otingo, tartışmasız Türkiye’nin en az bilinen kaplıcası. Diğerleri arasında çok farklı bir yere sahip olan kaplıca, lüks oteller, tesislerle çevrilmemiş olsa da Otingo Ormanı’nın etrafında doğa turizmi ve termal kaynaklar için müthiş bir potansiyel mevcut. Yüksekliği 1250 metre olan Otingo, Artvin - Hopa yolu üzerinde, Borçka’nın 20 km güneydoğusunda. 32 derece sıcaklıktaki termal sular gerek içmek, gerekse yıkanmak için kullanılabilir. Bölgede 20 odalık küçük bir pansiyon hizmet veriyor
(Tel:0 466 465 20 58 )

Tesisin 1960’lı yıllardan kalma ve termal kaynağa bağlı çalışan küçük bir hamamı bulunuyor. Bölgeye cip ya da araziye uygun özel otomobilinizle gitmenizde ya da bu koşullara uygun otomobil kiralamanızda fayda var. Çünkü Otingo’ya günde sadece bir kez dolmuş seferi yapılıyor. Gürcistan sınırındaki bu kaplıcaya gittiğinizde iki kültürü bir arada yaşıyorsunuz. Halkın büyük bölümü iki dili de konuşabiliyor. Artvin Turizm Bilgi Ofisi

Tel: (0466) 212 25 07www.artvin.gov.tr

EGE BÖLGESİ

Natur-Med Termal Kaynakları

Davutlar Kuşadası’nda bulunan Natur-Med, Türkiye’nin hidroterapiye bir bilim olarak yaklaşan ilk kaplıcası olma iddiasında. Bir çok rahatsızlığın tedavisi için hizmet veren tesiste tıbbi destek, temiz hava ve beslenme diyetleri gibi temel programlar bulunuyor. Termal sularında 30’a yakın mineral içinde terapi amaçlı olanlar sodyum bikarbonat, kalsiyum, bromin, iyot ve magnezyum olarak sıralanıyor. Yaşlanmayı geciktirici etkisi olan silikondioksit minerali de suda bulunuyor. Hem içme hem de banyo amaçlı kullanılabilen suların kaynak sıcaklığı 41 derece. Tesis, hem açık hem kapalı alan termal havuzlarıyla hizmet veriyor. Tesiste ozon terapisi, medikal kızılötesi sauna, sindirim sistemi hidroterapisi gibi birçok hizmet sunuluyor.

Tel: (256) 657 22 80 www.naturmed.biz (http://www.naturmed.biz/)

Yenice Ilıcası

Denizli Buldan’da bulunan Yenice Ilıcası, sadece Büyük Menderes nehri ve sıcak su akıntılarının sesleriyle dolu çok huzurlu bir kaplıca ortamı. İlkbahar aylarında Büyük Menderes nehri için sakin kelimesi dışında her tanımı kullanabilirsiniz. Kaplıcayı çevreleyen kumtaşı topoğrafyası, kanallar ve pas renkli taşlarla çizilmiş. Su yüzlerce yılda oluşmuş yarıklardan süzülüyor. Sular demir, sodyum, kalsiyum, magnezyum ve yüksek oranda hidrokarbonat anyonu içeriyor. Bu küçük kaplıcada 15 SPA tarzı oda bulunuyor, her birinde kaynak suyunun geldiği küvetler mevcut. Televizyon dahi bulunmayan kaplıcada sadece doğanın sunduğu sesler duyuluyor.

Kamara İşletmesi: (0258) 434 60 97 www.yenicekentkaplicasi.com (http://www.yenicekentkaplicasi.com/)

GÜNDÜZ GOLF, AKŞAM KAPLICA

Tüm dünyada, günümüzün büyük kent insanları, kentin ve iş hayatının stresinden kaçabilmek için SPA ve termal kaynakları yoğun olarak kullanmaya, hafta sonlarında kaplıca aktivitelerine daha çok ilgi göstermeye başladı. Amaç arınma, huzur sağlık ve şifa... Geçmişte alternatif tıp merkezleri olarak kullanılan kaplıcalar şu sıralar birçok tedavide ilk sırada yerlerini aldı bile. Birçoğu sağlık ve şifa merkezi olmanın ötesinde kaplıca kültürünü yoga meditasyon ve bütünsel terapi olanaklarıyla birleştiriyor. Güzellik salonu hizmeti veriyor. Cazibeyi artırmak amacıyla güzellik salonu hizmeti veriyor. Golf, tenis, bisiklet ve kuş gözleme gibi aktivitelerden yararlanma imkanı sunuyor.