PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güzel Bir Boyun Bakım İster


AyÇa
11-26-2009, 14:51
Güzel Bir Boyun Bakım İster!


Boyun, bir kadının yaşını belli eden bölümlerin başında gelir. Son derece hassas bir yapıya sahiptir ve büyük özen ister.
Güzel Bir Boyun Bakım İster!
http://estb.msn.com/i/EE/EE8D7386A4843E3F2DD518ADEEC2B9.jpg

Yaz aylarının gelmesiyle, boğazlı kazakların altında pek önemsenmeyen boynumuz gün ışığına kavuştu. Boyun derimiz de tıpkı göz çevremiz gibi son derece hassas olup, yağ açısından fakirdir. Boyun bölgemizdeki kasların canlılığını korumaya ve boyun derimizin asla kuru kalmamasına dikkat etmeliyiz. Yoksa boynumuzda yatay çizgiler oluşur. Boyun bakımı için hazırlanmış kremler, dokuları besledikleri gibi kırışık oluşuma da engel olurlar.
Boynunuzu gece yatmadan önce tıpkı yüzünüz gibi temizlemeli ve kremlemelisiniz. Haftada 1 defa boynunuza uygulayacağınız peeling işleminin ardından maske yaparak boynunuzu gururla taşıyabilirsiniz.
Boynunuzun en büyük düşmanları arasında içinde bergamut olan losyon ve kolonyalar gelir. Çünkü bergamut alkolle karıştığı zaman boynunuzda lekeler meydana getirir.Boynu uzun süre güneşte tutmak da son derece zararlıdır. Günlük hayata dışarı çıkarken sürdüğümüz güneş koruyucu ürünü, boynunuza da uygulamalısınız.
Boyun ve ense, bedenin stratejik noktalarıdır. Sinirler, damarlar ve omurganın bir bölümü bu bölgeden geçer. Bu bölgenin kaslarının sürekli kasılmış halde olması, kan dolaşımını engeller. Oysa beyin, bol oksijenli kana ihtiyaç duyar. Aşağıda verilen hareketleri yaparak hem boynunuza sağlık verirsiniz, hem de baş ağrısı, migren gibi şikayetleri azaltmış olursunuz.
Bu harekette baş, bir ileri, bir geri gider. Baş öne geldiğinde boyun kaslarının, baş geriye gittiğinde ense kaslarının sıkışmakta olduğu hissedilmelidir. Baş öne geldiğinde çene göğse değmelidir. 8-10 kez tekrarlayın.
Baş, saat yelkovanı gibi önce sağdan sola, sonra soldan sağa doğru yuvarlanır. Önce baş kendi ağırlığıyla öne gider, sonra sağa yönelir ve arkaya gider, sonra sola yönelir ve tekrar öne gelir.
Bu harekette baş, sağ omuza doğru sanki omuzu dinleyecekmiş gibi giderken çeneyi az da olsa yukarı yöneltmeli ki, boynun sol tarafında kaslar çalışsın. Bu hareketler ne kadar ağır yapılırsa, yayarı o kadar fazla olur.
Gerdan oluşumuna karşı, parmaklarınızı çenenizin alt kısmına koyun ve aynı zamanda konuşun. Konuşurken elinizle hissettiğiniz adaleleri gerin. Bu şekilde başınızı arkaya doğru itin ve 6 saniye süreyle ensenizde tutun, sonra bırakın.