PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dünyanın en hzlı motorsikleti dodge tomahawk


denizci
11-18-2009, 19:39
Dünyanın en hızlı motorsikleti Dodge tomahawk
Dünyanın en hızlı motorsikleti bu; ama bununla sokakta gezmeniz yasak. üstelik 2 değil, 4 tekerlekli. Eğer ABD’de yaşıyorsanız, ödemeniz gereken tutar 550.000 dolar. Ancak, Chrysler, Tomahawk’ın fiyatını güncelledi ve rivayete göre, birkaç yüz adet üretilecek Tomahawk, 250.000 dolardan satışa sunulacak. Kesin olan şu var ki, üç seçenek de olası. Ya az miktarda Tomahawk’ı yarım milyon dolardan satacaklar, ya bir miktar üretip çeyrek milyon dolardan satacaklar, ya da hiç üretmeyip Tomahawk prototipini Chrysler müzesinde sergileyecekler.
Caddeye çıkması yasak olan bu motorsikleti, Chrysler “yürüyen motor” gibi bir sloganla satmayı planlıyor. üstelik bu motor, Lamborghini motorları gibi özel bir motor filan değil; elde monte edilmiyor ve son derece sofistike tanımlamasını hakedecek bir özelliğe de sahip değil. Bu motor, Dodge Viper’daki meşhur, 8.3 litrelik V10 motor. Tarihçesini biliyorsanız, bu motorun aslında bir pick-up’dan alınıp modifiye edilerek Dodge Viper’a takıldığını bilirsiniz. Herhalde, bu ABD otomotiv tarihinin en çok para kazandıran, en çok tanınan motor bloğu.
Dodge Viper bloğu, 500 hp gücü ve 712Nm torkuna rağmen, yarı hacimdeki ve aynı güçteki Avrupalı rakiplerinden daha fazla benzin tüketiyor. Bu, motorun “kötü” olduğu anlamına gelmesin. Silindir başına iki sübap gibi burun kıvırabileceğiniz özelliklere sahip olmasına rağmen, benim en sevdiğim bloklardan biri. Eğlence faktörü yüksek, gürül gürül, harika tork üreten bir makine. Tork grafiğini görmeniz gerek.
En çok merak edilense, elbette son sürati. Chrysler, Tomahawk’ın 300 mili (480 km/s civarında!) rahatlıkla devirdiğini söylüyor ki, bundan kimsenin şüphesi yok. 670 km/s’i aşabildiğini simulasyonlara dayanarak söyleyenler de var; ancak bu saçma bir iddia-zira hava sürtünmesini hesaba katmamak gibi aptalca bile denilemeyecek bir hata yapmışlar.
0-100 derecesi ise 2.5-1.9 saniye arasında.
ünde furş olmaması ve 4 tekerlekli olması itibariyle, aslında bu bir araba. 4 tekerlek bağımsız süspansiyona sahip ve amortisörleri de Koni üretmiş. şanzıman sadece iki kademe. Lastikler Dunlop tarafından özel olarak üretilmiş; önde P120/60R-20 (x2) ve arkada P150/50R-20 (x2) ebatlarında. Hafif olduğunu düşünmeyin; Chrysler 750 kilo civarındaki ağırlığıyla neredeyse 15 sene önceki süpermini arabalarla benzer bir ağırlıkta.

http://img99.imageshack.us/img99/6466/6461121009690km4.jpg