PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çiçek'in gerçek tahliye nedeni


NOYAN
11-15-2009, 15:01
Çiçek'in gerçek tahliye nedeni
15 Kasım 2009 Pazar 00:20
İkinci kez tutuklanıp bırakılan Albay Çiçek'in, neden bırakıldığını İnternethaber öğrendi. İşte gizlenen gerçek;

http://www.internethaber.com/images/news/107998.jpg

ANKARA- “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” altında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla ikinci kez tutuklanan ve ikinci kez tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in tahliye nedenlerinden bazıları açıklanmadı. Gizlenen ve açıklanmayan gerçek nedenleri, İNTERNETHABER öğrendi.

GİZLENEN NEDENLER
Çiçek, esasen hakimlerin "oy birliği ile" ve "delil olmadığı", "yeterli delil bulunmadığı", "suç oluşmadığı" nedenleriyle tahliye edildi.

AÇIKLANAN NEDENLER
Karar metninde ayrıca "delil karartma girişimine bulunmaması" ve "kaçma şüphesi olmaması" gibi unsurlar da sayıldı.

KARARIN TÜMÜ FARKLI ANLAM İÇERİYOR
Ancak, hemen tüm basın kuruluşlarına tahliye nedeni sadece 'kaçma şüphesi olmaması' olarak duyuruldu. Bu unsurlar ile kararın tüm gerekçelerinin bilinmesi farklı anlamlar içeriyor. İNTERNETHABER kararın tüm unsurlarını yayınlıyor.

ADLİ TAHDİT YOK
Çiçek'in tutukluluk kararına itiraz dilekçesi, tutukluluk kararı alınır alınmaz avukatları tarafından verildi. Dilekçe 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 13. 11.2009 tarihinde incelendi ve 2 maddelik gerekçe ile tutukluluğunun kaldırılması ve tahliyesi yönünde karar verildi. Hiçbir adli kontrol tahdidi de olmayan karar, oybirliği ile alındı.

SOMUT OLGULAR YOK
Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmaması ile delil karartma girişiminin bulunmaması ve somut durum değerlendirildiğinde kaçma şüphesinin söz konusu olmaması, sayılan ilk gerekçeler.

SUÇ OLUŞMADI
Şüphelinin üzerine atılı suçların kanunda yer alan unsurlarının bulunmaması sonucu söz konusu suçların oluşmaması, gerekçeleri ise yine karar metnindeki diğer gerekçeler.

ADLİ TIP KARARI DELİL SAYILMADI
Verilen kararın tümüne birden bakıldığında; Adli Tıp tarafından verilen ve ıslak imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğunu belirten raporun, yargı tarafından kanıt olarak değerlendirilmediği belirtiliyor.

BAŞKA LABORATUARDA İNCELENEBİLİR
Bu tür bir imzanın ancak referans labaratuvarlarında incelenmesi ya da en azından tanıklık ile kanıtlanması halinde; yargının kesin hükmüne delil kabul edildiğine ilişkin geçmiş içtihatların verilen kararda etkili olduğu da kaydediliyor.

SUÇ UNSURU YOK
Ayrıca terör örgütü üyesi olmak gerekçesiyle tutuklama kararı verilen Albay Çiçek'in hakkındaki bu iddiaları destekleyen delil bulunmadığı, kanunda sayılan suç unsurlarının bulunmadığıda karar metninde açıkça yer aldı.

YARGILAMADA YENİ BOYUT OLABİLİR
Islak imzalı metnin Tubitak benzeri bir laboratuarına gönderilebileceği ve ancak bu tür bilimsel bir kaç merkezden alınacak raporlar ile imzanın gerçek mi sahte mi olduğu konusunda daha net bir sonuca varılabilecek. Tahliye kararı Adli tıp raporu delil niteliğinde görülmemesi yargılama sürecinde yeni bir boyut da açabilir.

ASKERİ YARGIYA DA GİDEBİLİR
Daha önce sivil yargının talebe rağmen Askeri Savcılığa orijinal olduğu iddia olunan ıslak imzalı metni göndermemişti. Bunun yerine Adli tıp raporunu göndermişti. Şimdi yeni bir talep halinde orijinal metin Askeri Savcılığa gönderilebilir.

ELDİVEN DETAYI
İlk kez İNTERNETHABER'in duyurduğu Çiçek'in İstanbul'daki sorgusuna eldivenle gitmesi de ilginç bir ayrıntı. Çiçek, askeri törenlerde kullandığı beyaz tören eldivenlerini yanına alarak gitti sorguya.

Savcılara, "Bu belgeyi ben hazırlamadım ve bu imzayı ben atmadım. Siz bu belgeyi askeri savcılığa ve referans labratuvarına göndermediniz. Çünkü o durumda belgenin sahteliği ortaya çıkacaktı. Bu nedenle göndermediniz. Ben imzalamadım. Dolayısıyla benim izim orada bulunamaz. Burada benim el, parmak izimi alabilirsiniz. Kimyasal izler bulaştırabilirsiniz, o belgeye. Size güvenmiyorum. O nedenle eldivenle geldim" diyen Dursun Çiçek'in, dokunmadığı belge; kimyasal incelemeden de geçirilebilir.

DOKUNMADI
Kendisine ve avukatına ıslak imzalı, orijinal olduğu iddia edilen belgenin gösterilmesi sırasında eldiven takarak belgeye dokunan ve parmak izi bırakmamaya gayret eden dursun çiçek'in belgede izinin bulunmaması gerekiyor. kimyasal bir analiz ile iz olup olmadığı tespit edilebilir.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=215662