PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ali Paşa Kebabı


morciii
01-12-2008, 17:02
Malzemeler

Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5


10 Adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.