PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vekillerin gizli numara kabusu


Kalpsiz_
11-14-2007, 02:01
Bütçe görüşmeleri, milletvekillerinin bir derdini daha ortaya çıkarttı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, mahkeme kararı olmadan telefon dinlemelerinin delil olarak kullanılamadığını belirterek, ancak dünyada hiçbir ülkenin de teknolojik açıdan telefon dinlemeyi önleyemediğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2008 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor. Komisyonda söz alan milletvekilleri, seçim bölgelerinin yolları, havaalaanı ve demir yolu projelerine destek istedi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, kamulaştırma bedellerinin yetersiz olduğunu, 2007 yılı için 78 milyon YTL ödenek ayrılmasına karşılık ekim sonu itibarıyla bunun aşıldığını, 2008 yılı için ayrılan kaynağın yetmeyeceğini söyledi. Otoyallardaki görüntünün hoş olmadığını belirten Ünüvar'a, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ''Nasıl hoş değil?'' diye sorması üzerine, ''Otoyollarda sanki başka bir ülkeye gidiliyormuş gibi...Yol üzerinde belli yerlerde tak'lar var. Bunlar daha çağdaş hale getirilebilir'' dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, hızlı tren projesinin Malatya'ya kadar uzatılmasını, ayrıca Malatya'nın ilçeleriyle bağlantı yollarının yapılmasın istedi.

Gizli numaradan nasıl kurtulacağız

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, cep telefonlarında gizli numaralardan şikayetçi olduğunu belirterek, ''Bu gizli numaralardan bizi ne zaman kurtaracaksınız? Beni kimin aradığımı bilmek benim en tabii hakkımdır. Bizi bunun için mahkeme kapılarında süründürmeyin. Ben bunun için savcılığa gitmek istemiyorum'' ifadesini kullandı. Türkiye'de GSM operatörlerinin kapsama alanı için ayrı ayrı yatırım yapmasının ülkeyi ''kapsama alanı mezarlığına'' dönüştürdüğünü kaydeden Aslanoğlu, tüm operatörlerin ortak yatırım yapabilmesinin daha iyi olacağını dile getirdi.

Aslanoğlu, Malatya'nın duble yollardan en az nasibini alan kentlerden biri olduğunu, ayrıca Malatya-Nemrut Dağı arasındaki yolda çok sayıda kaza olduğunu, bu yolun iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi. Aslanoğlu, İstanbul'daki köprülerin paralı olmamasını istedi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali de kara yolunda hız limitinin 90 kilometre olduğunu belirterek, ''Turbo dizel arabalar var. Ama hız sınırı konusunda vatandaş ile polis karşı karşıya geliyor. Karayolu Trafik Kanununu bir an önce çıkarılım ve hız limitini yükseltelim'' dedi.

Telekom grevi

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, Telekom'da durumun kamu vicdanını rahatsız eder hale geldiğini belirterek, yürütmenin halen süren grevde ''grev kırıcı duruma geldiğini'' ileri sürdü. Hafta sonunda İstanbul'da tanık olduğu bir olayı anlatan Korkmaz, ''İş makineleri İkitelli'de kablolara zarar vermiş. Polis nezaretinde orada taşeron firmanın çalışmasına göz yumuldu. Olay mesai saatleri içinde olsaydı sendika bu konuda mahkeme kararı alırdı, ama hafta sonu olduğu için bunu da yapamadı'' diye konuştu.

Grevin bitmesi gerektiğini kaydeden Korkmaz, şirketin işçilerin kazanılmış haklarına dokunduğunu, Hükümetin grevin sona erdirilmesi için önayak olması gerektiğini söyledi. Türkiye'de otoyol, liman ve havalimanlarının özelleştirilmesinin gelecekte ciddi sorunlara yol açacağını savunan Korkmaz, altyapı yatırımlarının özelleştirilmemesi gerektiğini, bunun yerine yap-işlet-devret modelinin uygulanmasının daha doğru olacağını ifade etti.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da Telekom grevine değinerek, bundan herkesin zarar gördüğünü söyledi. ''Hükümet niye bu konuda devreye girmiyor, grevin uzamasının nedeni nedir?' diyen Kalaycı, ''Konya'ya havaalanı yapmanın zamanının gelip geçtiğini'' belirtti.

Telefonlarımız dinlenmesin!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, mahkeme kararı olmadan telefonların dinlenmesinin önlenip önlenemeyeceğini sorarak, ''Rahat edelim mi, telefonlarımız bir mahkeme kararı olmadan dinlenmeyecek mi?'' dedi.

Yıldırım, yasal olmayan yollarla yapılan dinlemede elde edilen bilgilerin delil olarak kullanılamayacağını, bunun yasayla suç haline getirildiğini belirterek, ''Ancak teknoloji dinlemeye müsait. Dünyada bunu engelleyen ülke de yok. Ama önemli bir düzenlemeyle, bu konudaki keyfiliğin önüne geçildi'' diye konuştu.

Özyürek'in ''Biz telefonlarımızın dinlenmemesini istiyoruz'' demesi üzerine Yıldırım, ''Bu dinlemenin kıymeti harbiyesi yoktur. Belki sizi rahatsız eder ama delil olamaz'' karşılığını verdi.
Kaynak: AA